Medic chinez care investiga noul virus mortal, infectat, la rândul lui

Infecția este produsă de un virus
Un medic chinez care investiga epidemia de un nou virus mortal s-a îmbolnăvit, la rândul lui. El a anunțat că este sub tratament.

Un medic chinez care investiga epidemia declanşată de un nou virus mortal în centrul Chinei a anunţat că este, la rândul său, infectat cu acest agent patogen.

Wang Guangfa, care conduce Departamentul de medicină pulmonară în cadrul Spitalului Universitar Peking din Beijing, a făcut parte dintr-o echipă de experţi care au vizitat la începutul acestei luni oraşul Wuhan, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată.

"Am fost diagnosticat (cu acest virus, n.r.) şi starea mea este bună", a declarat marţi Wang pentru o televiziune din Hong Kong, mulţumind oamenilor pentru îngrijorările exprimate, citează agerpres.ro.

Bilanţul deceselor provocate de noua tulpină de coronavirus, asemănătoare virusului gripal, a cărei transmitere de la om la om a fost confirmată de oamenii de ştiinţă, a crescut marţi la şase victime, iar numărul cazurilor de îmbolnăviri a trecut de 300. Cincisprezece membri ai personalului medical se află printre pacienţii infectaţi.

Wang, care a condus cercetări asupra virusului SARS (Sindrom Acut Respirator Sever) în 2003, spune că primeşte tratament medical şi, în curând, îi va fi administrată o injecţie. El nu a oferit detalii despre modul în care a fost infectat.

"Nu vreau ca oamenii să direcţioneze prea multă atenţie spre starea mea de sănătate", a declarat el pentru acelaşi post de televiziune.

Wang declarase pentru presa de stat chineză pe 10 ianuarie că epidemia părea să fie ţinută sub control, cei mai mulţi dintre pacienţi prezentând simptome moderate, iar unii dintre ei fiind deja externaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel