Măsurile luate de aeroporturile din întreaga lume pentru combaterea răspândirii coronavirusului

Aeroport
Pe măsură ce rapoartele privind coronavirusul mortal cresc, compania aeriană din Hong Kong, Cathay Pacific, a permis angajaților să înceapă să poarte măști chirurgicale pentru a lucra, iar aeroporturile din întreaga lume au luat măsuri de precauție.

Într-un memoriu adresat angajaților, compania aeriană a anunțat noile măsuri de sănătate și siguranță, inclusiv distribuirea măștilor de față și a șervețelelor antiseptice la poarta de îmbarcare pentru zborurile din Wuhan (epicentrul focarului) către Hong Kong, potrivit One Mile at a Time

Însoțitorii de zbor și membrii echipajului companiei aeriene au acum voie să poarte măști chirurgicale pe toate zborurile, la cererea lor, notează Travel and Leisure. 

"Personalului nostru de prim rang i se reamintește să mențină o igienă personală și de mediu bună, și să rămână alert și vigilent în timp ce sunt în căutarea pasagerilor care prezintă simptome de boală infecțioasă", se arată în nota publicată de One mile at a Time, 

Guvernul chinez a raportat peste 400 de cazuri de coronavirus, cu cel puțin nouă persoane decedate, potrivit The Associated Press. Marți, Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a confirmat că un bărbat din Seattle, Washington a contractat boala.

În Hong Kong, au fost dispuse măsuri suplimentare de curățare și dezinfectare pentru avioane și trenuri. Supravegherea a crescut și ea. Pe aeroportul din Seul din Coreea de Sud, oficialii din domeniul sănătății efectuează screeningul tuturor pasagerilor care sosesc din Wuhan, folosind termometre pentru urechi pentru a le verifica temperaturile. Screeningul termic s-a extins și în India.

Aeroporturile din întreaga lume, inclusiv în Regatul Unit și Australia, efectuează proiecții suplimentare de sănătate pentru călătorii care sosesc din China.

Personalul din domeniul sănătății, care efectuează zboruri către Australia, distribuie broșuri în chineză și engleză, care descriu simptomele bolii. Un bărbat din Brisbane a fost plasat în carantină după ce a dezvoltat o boală respiratorie după ce a călătorit la Wuhan, dar este recuperat.

În cadrul aeroportului Heathrow din Londra, se prevede „monitorizarea îmbunătățită" pentru toate zborurile care sosesc către Wuhan în Marea Britanie, potrivit The Independent. Anunțurile privind zborurile cu privire la zborurile din Wuhan vor informa, de asemenea, pasagerii cu privire la măsurile de siguranță și ce trebuie să facă dacă încep să se simtă rău. Membrii Sănătății Publice Anglia vor întâlni pasageri care raportează bolile și efectuează screening-uri de sănătate la sosire.

"Bunăstarea pasagerilor și colegilor noștri este întotdeauna prioritatea noastră și lucrăm cu guvernul pentru a sprijini punerea în aplicare a măsurilor de monitorizare îmbunătățite, cu precauție", a declarat un purtător de cuvânt al Heathrow, într-o declarație pentru Sky News. liniștiți pasagerii că guvernul evaluează riscul ca un călător să contracteze coronavirus să fie scăzut. "

Centrul pentru controlul bolilor (CDC) din Statele Unite a creat, de asemenea, puncte de screening pe aeroporturile din Los Angeles, San Francisco și New York pentru călătorii din China.

Cei care călătoresc la Wuhan, China „ar trebui să mențină igiena personală a mâinilor, a căilor respiratorii și a persoanelor și ar trebui să evite să viziteze piețele animalelor și păsărilor sau persoanelor bolnave de simptome respiratorii", a recomandat Health Public England. Primele simptome includ curgerea nasului, tuse și dureri de cap. Boala ar putea avansa pentru a cauza boli ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel