Măștile pentru față, cinci rețete cu ingrediente din casă. Cum ajută tenul

mastile pentru fata - FOTO: Freepick
Măștile pentru față pot fi realizate și acasă, cu ingredientele pe care le avem la îndemână.

Măștile de față sunt o modalitate excelentă de a aborda o varietate de probleme ale pielii, cum ar fi acneea și uscăciunea. Măștile de față naturale, de casă, conțin alimente deja îndrăgite și le folosesc în schimb pentru beneficii cosmetice.

Avocado cu miere

Se amestecă avocado și miere pentru a ajuta la hidratarea pielii uscate. Feliați un avocado în jumătate. Scoateți o jumătate din avocado și puneți-l într-un castron mic, împreună cu 1 lingură (15 ml) de miere și un pumn de ovăz. Amestecați avocado cu celelalte ingrediente până când formează o pastă, pe care o puteți freca pe față cu vârful degetelor, notează Wikihow.

Puneți mai întâi amestecul de avocado pe cele mai uscate părți ale feței. Continuați să răspândiți pasta de avocado până când întreaga față este acoperită.

Puteți înlocui avocado cu dovleacul. Dovlecii sunt bogați în vitaminele A, C și E și au proprietăți naturale de exfoliere.

Păstrați masca aprinsă timp de cel puțin 10 minute, apoi clătiți-o cu apă.

Avocado - FOTO: Freepick

Vezi și: Cafeaua instant, beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Conține mai puțină cofeină

Lămâie și ulei de măsline

Folosește lămâie și ulei de măsline pentru a-ți exfolia și hidrata pielea dintr-o singură mișcare. Realizați două lucruri simultan amestecând împreună un suc în valoare de lămâie cu 0,25 cești (59 ml) de ulei de măsline într-un castron mic. Amestecați ingredientele împreună până când sunt omogenizate bine înainte de a răspândi amestecul de ulei pe față. Utilizați vârful degetelor pentru a aplica masca în părți. Folosește mișcări scurte, circulare, în timp ce freci masca în piele , ceea ce face ca procesul de exfoliere să fie mai eficient.

Încearcă ulei de migdale dacă preferi să nu foloseşti măsline.

Lăsați amestecul de ulei să se înmoaie în piele timp de aproximativ 10-20 de minute înainte de a-l spăla cu apă rece, mai arată Wikihow.

Lămâie - FOTO: Freepick

Vezi și: Terapia cu lumină, efect anti CANCER. Celulele cancerigene strălucesc în întuneric

Mască de curățare

Scrub-ul pentru pielea moartă se realizează cu un amestec de zahăr brun și ulei de nucă de cocos. Combinați două linguri (25 g) de zahăr brun cu 2 linguri (30 ml) de ulei de nucă de cocos și amestecați-le bine împreună. Foloseşte vârfurile degetelor pentru a te înmuia în amestecul de zahăr brun şi aplică-l pe piele.

Aplicați-l în mișcări circulare pentru a exfolia orice celule moarte ale pielii de pe față. Pentru un efect maxim, lăsați masca să stea câteva minute înainte de a o clăti cu apă caldă.

Nucă de cocos - FOTO: Freepick

Mască pentru piele fină

Adăugați suc de portocale la o banană piure pentru o piele strălucitoare. Coaceți o banană și tăiați-o în jumătate. Puneți o jumătate de banană într-un castron mic și amestecați-o cu o furculiță înainte de a adăuga 1 lingură (15 ml) de miere și suc de portocale. Aplicați amestecul direct pe față cu degetele, acoperind toate porțiunile pielii. Lăsați masca pe față timp de aproximativ 15 minute înainte de a o spăla cu apă călduță de la robinet.

Combină papaya și mierea pentru a-ți uniformiza pigmentarea. Echilibrează-ți pielea amestecând 2 linguri (30 ml) și 1/2 ceașcă (115 g) de papaya piure împreună într-un castron mic.

Continuați să amestecați până când amestecul este neted și poate fi aplicat cu ușurință pe față. Scoți o parte din amestecul de măști pe vârful degetelor și freacă-l pe toată fața. După ce ați terminat de aplicat masca, lăsați-o să stea timp de 15-20 de minute înainte de a o clăti cu apă rece.

Portocală - FOTO: Freepick

Vezi și: Când este necesar screening-ul pentru cancerul de piele. Patru situații alarmante

Tehnica celor 10 minute pentru un TEN perfect și ÎNTINS. Ce presupune metoda 4-2-4, trucul genial al japonezilor

Pielea curată și îngrijită reprezintă o prioritate pentru oamenii care sunt întotdeauna atenți la sănătatea și la aspectul lor, iar japonezii se numără printre cei care vor să arate întotdeauna impecabil și au creat un adevărat ritual pentru îngrijirea pielii.

Un expert în probleme dermatologice a spus că este suficient să te speli pe față doar seara dacă urmezi aceste trucuri folosite de cei din Japonia.

Tehnica inventată de japonezi durează zece minute și cuprinte trei pași simpli, în urma cărora tenul va rămâne strălucitor și lipsit de impurități.

Secretul lor poartă numele de "Metoda 4-2-4", pentru că timpul este împărțit în funcție de cele trei etape.

Prima durează patru minute, a doua doar două și a treia este egală cu cea dintâi.

Citește mai departe AICI

Patru afecțiuni ale pielii pe care nu ar trebui să le ignori niciodată

Se întâmplă rar să vizităm un dermatolog pentru ceva minor precum un furuncul care nu vrea să se vindece. Adesea ne gândim la asta ca la o mușcătură de țânțar sau la ceva care nu necesită multă atenție. Dar nu este întotdeauna așa. Pielea nu are nevoie doar de exfolianți și măști de față scumpe. Cosmeticele pot fi folosite pentru a îmbunătăți frumusețea naturală, dar nu sunt un răspuns la apelul de ajutor al pielii.

La fel ca și corpul nostru, pielea ne cere atenția din când în când, dacă nu mai mult. Dar cei mai mulți dintre noi ajungem adesea să le ignorăm, iar în cazul în care îi acordăm atenție, este doar pentru a cumpăra un cufăr plin de produse de machiaj care pretind că contribuie la sănătatea pielii tale.

Dr. Komal Gupta, Consultant Senior, Dermatologie, Spitalul Fortis Escorts, Jaipur, enumeră 4 preocupări ale pielii cărora trebuie să le acordați întotdeauna atenție.

Acnee sau coșuri

Acneea, în special acneea chistică, poate afecta grav sănătatea pielii și bunăstarea generală. Prin urmare, este important să consultați un dermatolog la apariția chiar și a punctelor negre și albe. Chiar și atunci când coșurile încep să apară mai des, trebuie să le verifici.

Furunculi

De multe ori, oamenii cred că furunculele sunt inofensive și doar aspectul lor este o problemă. Cu toate acestea, acestea sunt preocupări serioase și trebuie să consultați un dermatolog. Acestea apar din cauza infecțiilor, a rănilor și a existenței bacteriilor. Prin urmare, atunci când apare un furuncul, ar trebui să fie verificat imediat de un medic.

Eczemă, psoriazis, rozacee

Afecțiuni cronice ale pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul și rozaceea, apar din cauza stresului. Astăzi, majoritatea oamenilor duc vieți stresante, prin urmare, aceste afecțiuni tind să se dezvolte. Odată ce se întâmplă asta, este important să consultați un dermatolog.

Alergiile

Mulți oameni au reacții alergice pe piele în timpul verii și în lunile ploioase. Acesta este momentul în care sursele comune de alergie, cum ar fi lumina soarelui și insectele sau polenul sunt cele mai răspândite. Unele dintre aceste reacții pot fi grave, mai ales dacă afectează fața. Prin urmare, este important să consultați medicul dermatolog.

Vezi și: Dializa, noi reguli pentru cadrele medicale. Va fi nevoie de o specializare în nefrologie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel