Masca în avion și aeroport NU mai e obligatorie începând cu 16 mai
12 mai, 12:34

Masca - Foto: Pexels @Anna Shvets
Începând cu 16 mai se renunță la recomandarea de a purta masca în avion și aeroporturi.

Uniunea Europeană a anunţat că va relaxa măsurile anti-COVID pentru călătoriile aeriene, renunţând astfel la recomandarea de a se purta măşti pe aeroporturi şi în avioane. 

Această nouă decizie de relaxare va avea loc de luni, 16 mai.

Potrivit directorului EASA, Patrick Ky, pentru pasageri şi membri ai echipajelor decizia reprezintă un pas mare spre normalizarea călătoriilor aeriene, citând un comunicat comun al Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

"Pasagerii ar trebui să continue să respecte solicitările liniei aeriene şi, unde măsurile preventive sunt opţionale, să ia decizii responsabile şi să respecte alegerea celorlalţi pasageri. În special, un pasager care tuşeşte şi strănută ar trebui să ia puternic în considerare să poarte o mască, pentru liniştirea celor aşezaţi în apropiere", a declarat Patrick Ky.

În acelaşi timp, cele două instituții susţin că purtarea măştii rămâne una dintre cele mai bune metode de a preveni transmisia coronavirusului.

Mai mult, în comunicatul EASA şi ECDC se mai precizează că, deşi revizuirea recomandării de a nu mai purta măşti în avioane este valabilă de luni, 16 mai, regulile privind purtarea măştii vor continua să varieze de la o linie aeriană la alta, dincolo de această dată.

De exemplu, zborurile spre o destinaţie unde măştile sunt încă impuse în transportul public ar trebui să continue să încurajeze purtarea măştilor, în conformitate cu recomandările.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?