Masca cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu, benefică pentru piele. Tenul tău va fi curat și strălucitor

Masca cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu, benefică pentru piele. Foto: Freepick @freepik
Masca cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu te salvează atunci când vrei să ai o piele frumoasa și radiantă.

Pentru a avea o piele fără imperfecțiuni sau fără riduri, nu este nevoie să te ruinezi cumpărând produse cosmetice scumpe. Câteva ingrediente naturale și economice sunt suficiente pentru a avea grijă de piele și pentru a-i reda tinerețea și strălucirea.

Pe de altă parte, singura condiție pentru obținerea unor rezultate bune este regularitatea. Într-adevăr, pielea trebuie răsfățată în mod regulat. În caz contrar, își pierde strălucirea și devine plictisitoare.

Vrei să rămâi tânără mai mult timp? Alimentele care cresc producția de colagen

Pentru a-ți întineri pielea, a netezi ridurile și a elimina petele, poți folosi produse naturale și economice, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și uleiul de cocos. Descoperă această mască pe bază de bicarbonat de sodiu și ulei de cocos care face minuni pentru pielea ta.

Care sunt beneficiile uleiului de cocos asupra pielii?

Bogat în vitaminele E și A, uleiul de cocos are proprietăți antioxidante și reparatoare. Face astfel posibilă lupta împotriva îmbătrânirii premature a pielii și repară daunele provocate de soare și de radicalii liberi. Mai mult, uleiul de cocos poate fi  aplicat pe piele după expunerea la soare pentru a calma roșeața și arsurile solare. 

Uleiul de cocos ajută, de asemenea, la păstrarea elasticității pielii și a fermității acesteia și, din motive întemeiate, stimulează producția de colagen. Acest ulei vegetal are și o acțiune hidratantă, datorită conținutului său de acizi grași, acid lauric și vitamina K. Prin urmare, este eficient  în hidratarea profundă a pielii. și limitează pierderile de apă. 

Cum să îți cureți fața perfect. Metoda 4-2-4 oferă o piele strălucitoare

Uleiul de cocos este astfel o necesitate pentru persoanele care au pielea uscată sau cele care suferă de psoriazis sau dermatită atopică, în special datorită  proprietăților sale antiinflamatorii care calmează pielea. Acest ulei hrănitor poate fi folosit și ca demachiant, pentru a îndepărta orice tip de machiaj, chiar și pe cel mai rezistent.

Care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra pielii?

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural polivalent, care are multe beneficii asupra pielii. Ajută la reechilibrarea pH-ului pielii și la ameliorarea inflamației coșurilor,  datorită proprietăților sale antiseptice. 

Folosit pe tenul gras, bicarbonatul de sodiu ajuta la limitarea secreției de sebum, pentru a preveni apariția coșurilor. De asemenea, ajută la îndepărtarea pielii moarte  și, prin urmare, la catifelarea pielii, datorită acțiunii sale de exfoliere. 

Spălatul pe față, ce nu ai știut până acum. Trucul de 10 secunde pe care l-ai omis mereu

Poți folosi bicarbonat de sodiu pentru a calma arsurile solare sau pentru a ameliora mâncărimea pielii, provocată de eczeme, psoriazis sau urticărie. Rețineți că bicarbonatul de sodiu este abraziv. Prin urmare, nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă.

Cum se folosește bicarbonatul de sodiu și uleiul de cocos pentru piele?

Pentru  o piele tânără și radiantă, poți pregăti o mască pe bază de bicarbonat de sodiu și ulei de cocos. Pentru a face acest lucru, topește o lingură de ulei de cocos într-o cratiță.  Apoi, amestecă uleiul de cocos cu o lingură de bicarbonat de sodiu într-un recipient. Amestecă până obții un preparat omogen. Aplică această mască pe fața uscată și curățată, folosind mișcări circulare pentru a exfolia pielea și a activa microcirculația sângelui. 

Unghiile vor crește rapid dacă urmezi aceste sfaturi: simplu, rapid, eficient

Insistă asupra zonelor în care ai riduri sau pete. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi clătește-ți fața cu apă călduță. Poți folosi această mască o dată pe săptămână, pentru a nu irita pielea.

Ca măsură de precauție, este indicat să testezi acest tratament pe mână pentru a detecta orice alergie sau sensibilitate la cele două ingrediente.

Acestea fiind spuse, datorită celor două ingrediente, îți vei putea reduce imperfecțiunile și ridurile și vei avea o piele tânără și strălucitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel