Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Masajul facial este un tratament care poate fi realizat de un profesionist sau îl poți face acasă, chiar tu. Masajul facial ajută la promovarea sănătăţii pielii în timp ce îţi relaxează muşchii feţei. Are un efect relaxant și de întinerire, ajutându-vă să arătați și să vă simțiți mai bine.
Tehnica implică stimularea punctelor de presiune pe față, gât și umeri. Puteți utiliza loțiuni, uleiuri sau balsamuri de curățare cu masaje faciale, precum și o rolă de față sau un instrument plat. Fie că vrei să foloseşti masajul facial doar pentru relaxare sau pentru a trata o anumită afecţiune, există o mulţime de tehnici de încercat.
Există mai multe tipuri diferite de masaj facial și tehnici pe care le puteți face pe cont propriu sau cu un profesionist.Tipurile de masaj facial includ:
- drenaj limfatic
- reflexoterapie
- remediere
- sinus
- relaxare
Tehnicile de masaj facial includ:
- ventuze
- pliere
- vibraţii
- atingere
Masajul facial are o serie de beneficii. În primul rând, induce o stare de bine, de relaxare. Apoi, potrivit specialiștilor acesta are efect anti-îmbătrânire, dar și medical, arată Healthline.
Masajul facial, efect anti-îmbătrânire şi riduri
Unul dintre principalele beneficii ale masajului facial este capacitatea sa de a îmbunătăți aspectul general al pielii. Un mic studiu din 2017 a examinat eficacitatea masajului facial care a inclus un dispozitiv de masaj stimulativ. Participanții au folosit un dispozitiv anti-îmbătrânire și cremă pe față și gât timp de 8 săptămâni.
Efectele cremei au fost îmbunătățite atunci când sunt utilizate cu masajul facial. Îmbunătățiri au fost observate și în ceea ce privește ridurile, pielea și textura acesteia.
Vezi și: Ceaiul care curăță plămânii. Fecioru: Se poate ține cura de două ori pe an
Atâta timp cât nu este un caz infecțios sau în timpul unei etape acute de sinuzită, puteți utiliza masajul pentru a ușura presiunea sinusurilor, disconfortul și congestia. Masajul sinusurilor poate ajuta, de asemenea, la promovarea drenajului mucusului, la atenuarea durerilor de cap și la stimularea circulației. Sunt necesare studii științifice mai aprofundate pentru a confirma și extinde efectele masajului cu presiune sinusală.
Stimularea pielii prin masaj poate ajuta la promovarea circulației sângelui și la reducerea aspectului acneei. Unele persoane apelează la un masaj cu ulei de măsline pentru a trata acneea. Nu fi prea agresiv în abordarea ta. Evitați orice mișcări dure sau exfoliante, în special în zonele sensibile.
Persoanele care au tulburări ale articulației temporomandibulare pot prezenta disconfort la nivelul maxilarului sau al feței. Aceasta poate include dureri de cap, dureri de urechi, sau blocajul maxilarului. Potrivit Clinicii Cleveland, masajul cu puncte de declanșare poate ajuta la atenuarea mușchilor maxilarului strânși, inflamați sau dureroși. Acest disconfort se poate datora mestecării, încleștării maxilarului sau măcinării dinților.
Masaj pentru ameliorarea simptomelor de tulburări ale articulației temporomandibulare poate fi deosebit de eficient atunci când sunt combinate cu exerciții maxilarului.
Masajul facial poate fi doar biletul dacă îţi doreşti o piele strălucitoare şi strălucitoare. Cercetările din 2002 au descoperit că 59% dintre femeile care au beneficiat un masaj facial au raportat un sentiment de prospețime și întinerire.
Aproximativ 54% au raportat că după masajul facial au avut pielea suplă, în timp ce 50% au experimentat strângerea pielii. O mulţime de dovezi anecdotice sugerează că stimularea muşchilor fetei poate ajuta la strângerea pielii, ameliorarea muşchilor strânşi, şi stimularea circulaţiei.
Utilizarea unei role de masaj facial are un efect pozitiv asupra fluxului sanguin al pielii, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii. Potrivit unui mic studiu din 2018, persoanele care au avut parte de un facial de 5 minute cu o rolă de masaj au crescut fluxul de sânge în zonă după 10 minute de masaj. După 5 săptămâni de masaj, răspunsul fluxului sanguin la căldură a fost îmbunătățit semnificativ.
Masajele faciale pot ajuta la ameliorarea tensiunii, îmbunătățind în același timp relaxarea și sănătatea pielii. Cercetările din 2018 indică eficacitatea masajului facial cu un dispozitiv Pao au avut ca finalitate încurajarea întineririi faciale. S-a demonstrat că dispozitivul de exerciții de masaj facial crește grosimea mușchilor faciali și zona secțiunii transversale la femeile care au folosit dispozitivul timp de 30 de secunde, de două ori pe zi timp de 8 săptămâni.
Dacă aveți o cicatrice facială care se află în procesul de vindecare, masajul poate fi foarte benefic. Masarea țesutului cicatricial și a zonelor înconjurătoare poate ajuta la creșterea fluxului sanguin, la slăbirea țesuturilor din apropiere și la aplatizarea umflăturilor.
Masajul facial poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor, cum ar fi durerea, mâncărimea și sensibilitatea. Cercetătorii din 2014 au descoperit că terapia prin masaj a fost eficientă în reducerea durerii și a mâncărimilor pielii, îmbunătățind în același timp aspectul cicatricilor ridicate din arsuri.
Vă puteți oferi un masaj facial în confortul casei dvs. Înainte de a începe, curățați-vă fața și mâinile. Utilizați o cantitate mică de ser, ulei sau balsam de curățare, astfel încât degetele să alunece și să se rostogolească ușor peste piele. Puteți utiliza, de asemenea, suprafața palmei.
Fie că aveți 5 minute sau o oră întreagă, puteți pune împreună elementele preferate pentru a crea o rutină individualizată de masaj facial. Repetați fiecare contur de cinci ori sau concentrați-vă pe o anumită zonă timp de 20 până la 30 de secunde.
- Utilizați o presiune blândă, dar fermă.
- Există mai multe tehnici pe care le puteți utiliza. Mai jos sunt câteva pe care le puteți utiliza pentru a vă crea rutina:
- Utilizați o mișcare circulară pentru a freca degetele în zona tâmplelor.
- Foloseşte palmele şi vârful degetelor pentru a masa părţile laterale ale feţei, începând de la bărbie şi deplasându-te spre frunte. Apoi glisați mâinile înapoi în jos.
- Apăsați și alunecați degetele inelare în osul frunții. Deplasați-vă de la colțul interior la colțul exterior. Apoi, repetă aceeași mișcare sub ochii tăi.
- Folosind degetul mare și primul deget, începeți de la colțurile exterioare ale sprâncenelor. Prindeți ușor sprâncenele în timp ce vă deplasați în colțul interior.
- Apăsați degetele în centrul sprâncenelor. Alunecă-le spre linia părului tău. Apoi, mutați degetele spre tâmple.
- Apăsați ferm pe spațiul dintre sprâncene timp de câteva secunde. Apoi continuați să apăsați pe măsură ce faceți mișcări în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic.
- Utilizați indexul și degetele mijlocii pentru a apăsa sub pomeți. Începeți în centrul feței voastre și îndreptați-vă spre tâmple
- Pentru un efect mai puternic, utilizați oasele degetelor pentru a apăsa pe față. Începeți de la nas și mișcați-le pe obraji până la urechi.
- Utilizați degetul mare și primele două degete pentru a prinde centrul bărbiei. Ciupiți pielea în timp ce vă mișcați spre urechi.
- Apăsați în maxilar în timp ce vă mișcați degetele din exteriorul maxilarului spre bărbie.
- Utilizați o mișcare circulară pentru a masa zona de sub lobul urechii.
- Utilizați degetul inelar pentru a apăsa ferm în fruntea interioară, alunecând spre fruntea exterioară.
- Folosește vârful degetelor pentru a atinge ușor toate zonele feței. Apoi prindeți ușor zonele cărnoase ale pielii.
- Aplicați presopunctura la punctele de presiune facială sau la punctele de presiune sinusală.
- Masaje faciale sunt un mod minunat de a vă oferi unele momente vindecare și întinerire.Bucurați-vă de procesul de descoperire pe măsură ce învățați să faceți masaj facial pe cont propriu sau să aveți tratamente profesionale regulate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
De ce să apelezi la medicamente...
O substanță chimică nou identificată...