Masă musculară: sportiv amator sau de performanță, capacitate egală de a face mușchi

Masa musculară
Capacitatea de a construi masă musculară este aceeași la sportivii amatori, ca și la sportivii de performanță. Asta susțin cercetătorii, care au făcut un studiu în acest sens.  

Persoanele în vârstă care nu au participat niciodată la programe de exerciții fizice susținute au aceeași capacitate de a construi masa musculară ca și sportivii cu înaltă pregătire, de o vârstă similară, potrivit unor noi cercetări de la Universitatea din Birmingham.

Cercetările arată că chiar și cei care nu sunt obișnuiți să facă exerciții fizice pot beneficia de exerciții de rezistență, cum ar fi antrenamenele cu greutăți.

În cadrul studiului, publicat în Frontiers in Physiology, cercetătorii de la School of Sport and Exercise Science de la Universitatea din Birmingham au comparat capacitatea de construire a masei musculare în două grupuri de bărbați mai în vârstă. Prima grupă a fost clasată drept „maeștri sportivi” - persoane cu vârste de peste 70 - 80, care au fost antrenați de-a lungul vieții și care încă concurează la nivelurile de vârf din sportul lor. În al doilea grup au fost persoane sănătoase de o vârstă similară, care nu au participat niciodată la programe de exerciții structurate.

Fiecare participant a primit un izotop tracer, sub forma unei băuturi precum apă „grea”, apoi a luat parte la un singur exercițiu de antrenament, care a implicat ridicarea unor greutăți pe un aparat de exercițiu. Cercetătorii au luat biopsii musculare de la participanți într-o perioadă de 48 de ore înainte și după exercițiu și le-au examinat pentru a căuta semne despre modul în care mușchii răspundeau la exercițiu, apoi au observat cum se dezvoltau proteinele în mușchi.

Ambele grupuri, capacitatea egală de a construi mușchi

Cercetatorii se așteptau ca maeștrii sportivi să aibă o capacitate crescută de a construi mușchi, datorită nivelului superior de fitness pe o perioadă îndelungată de timp. De fapt, rezultatele au arătat că ambele grupuri aveau o capacitate egală de a construi mușchi, ca răspuns la exercițiu.

„Studiul nostru arată clar că nu contează dacă nu ați fost obișnuit cu antrenamentul de-a lungul vieții, puteți beneficia totuși de exerciții fizice ori de câte ori le faceți”, spune cercetătorul principal, Dr. Leigh Breen. „Evident, un angajament pe termen lung pentru o sănătate bună și exerciții fizice este cea mai bună abordare pentru a avea o sănătate generală a întregului corp, dar chiar și începând mai târziu în viață va ajuta la întârzierea fragilității legate de vârstă și slăbiciunea musculară.

"Recomandările de sănătate publică cu privire la antrenamentele de forță pentru persoanele în vârstă sunt adesea destul de vagi. Este necesară o îndrumare mai specifică asupra modului în care indivizii își pot îmbunătăți rezistența musculară, chiar și în afara unui cadru organizat, prin activități întreprinse în casele lor - activități precum grădinăritul, mersul pe jos și coborârea scărilor sau ridicarea unui sac de cumpărături poate fi de folos dacă fac parte dintr-un regim de exercițiu obișnuit.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel