MARAVIROCUM - prospect
08 sep, 18:18
MARAVIROCUM – prospect. Acțiune: Antiviral anti-HIV, antagonist al receptorului uman chemokinic CCR5; împiedică pătrunderea în celule a celulelor virusului HIV-1, cu tropism CCR5.
Foto: Pixabay

MARAVIROCUM – prospect:

Denumire comercială: CELSENTRI® 

Forma: comprimate filmate 

Indicații: În asociere cu alte antiretrovirale, în tratamentul pacienților infectați cu virusul HIV-1, cu tropism detectabil numai pentru CCR5, și care au urmat anterior tratament anti-retroviral.

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanța activă, la arahide sau soia sau la oricare dintre excipienți.

Atenție!: Maraviroc trebuie administrat doar când este detectabil numai virusul HIV-1 cu tropism pentru CCR5 (de exemplu nu este detectabil virusul cu tropism pentru CXCR4 sau dual/mix), printr-o metodă adecvat validată și sensibilă de detecție. Maraviroc este un substrat al izoenzimei CYP3A4 a citocromului P450. Administrarea în asociere cu alte medicamente care induc activitatea izoenzimei CYP3A4 poate reduce concentrația plasmatică de maraviroc și efectul terapeutic al acestuia. Administrarea în asociere cu medicamente care inhibă activitatea izoenzimei CYP3A4 poate determina creșterea concentrației plasmatice de maraviroc. Este recomandată ajustarea dozei zilnice de maraviroc când acesta este administrat în asociere cu inhibitori și/sau inductori ai izoenzimei CYP3A4.

Reacții Adverse: Greață, vărsături, diaree, cefalee, amețeli, parestezie, astenie, insomnie, disgeuzie, tuse, erupții cutanate, prurit, spasme musculare, dureri de spate, creșteri ale AST (aspartat aminotransferază), ALT (alanin aminotransferază), gamma-glutamiltransferazei, scăderea greutății.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri