Maratonul Vaccinării București. Rectorul UMF București, Florin Jinga: Noi am depășit 20.000. Nu este un record, e o normalitate

Viorel Jinga, rector UMF  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Rectorul UMF București, profesorul Viorel Jinga, inițiatorul Maratonului Vaccinării din București, ajuns weekendul acesta la a doua ediție, a declarat pentru DC News că ”fiecare om vaccinat este un succes”.

Profesorul Florin Jinga, rectorul UMF București, cel care a inițiat Maratonului Vaccinării din București, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre cum a fost organizat evenimentul, prima și a doua ediție – în derulare weekendul acesta.

”Ne-am gândit de la început să fie niște locații în centru, să fie accesibilă participarea persoanelor pentru vaccinare, să fie și spațioase, să putem organiza fluxurile corect”, a afirmat rectorul UMF, Florin Jinga. La a doua ediție, cea acum în derulare, s-au organizat mai multe fluxuri la Biblioteca Națională din București, pentru a evita cozile de acum trei săptămâni, când s-au vaccinat 20.360 de persoane.

”Nu ne-am stabilit de la început un target, o țintă. Am spus că fiecare om vaccinat este un succes. Unii au previzionat cam 10.000, alții 15.000. Noi am depășit 20.000, ceea ce se consideră un mic record. Nu este un record, poate este o normalitate. Așa ar fi trebuit să fie. Am avut 1.400 de voluntari, studenți, rezidenți, cadre didactice, medici, asistente medicale”, a declarat rectorul UMF.

Întrebat care ar fi o oră potrivită pentru a merge la vaccinare, rectorul Florin Jinga a răspuns: „cele mai bune momente sunt seara spre noapte. Noi asigurăm permanent activitatea aici”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel