Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Profesorul Florin Jinga, rectorul UMF București, cel care a inițiat Maratonului Vaccinării din București, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre cum a fost organizat evenimentul, prima și a doua ediție – în derulare weekendul acesta.
”Ne-am gândit de la început să fie niște locații în centru, să fie accesibilă participarea persoanelor pentru vaccinare, să fie și spațioase, să putem organiza fluxurile corect”, a afirmat rectorul UMF, Florin Jinga. La a doua ediție, cea acum în derulare, s-au organizat mai multe fluxuri la Biblioteca Națională din București, pentru a evita cozile de acum trei săptămâni, când s-au vaccinat 20.360 de persoane.
”Nu ne-am stabilit de la început un target, o țintă. Am spus că fiecare om vaccinat este un succes. Unii au previzionat cam 10.000, alții 15.000. Noi am depășit 20.000, ceea ce se consideră un mic record. Nu este un record, poate este o normalitate. Așa ar fi trebuit să fie. Am avut 1.400 de voluntari, studenți, rezidenți, cadre didactice, medici, asistente medicale”, a declarat rectorul UMF.
Întrebat care ar fi o oră potrivită pentru a merge la vaccinare, rectorul Florin Jinga a răspuns: „cele mai bune momente sunt seara spre noapte. Noi asigurăm permanent activitatea aici”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...