Mâncăruri numai bune de păstrat și pentru mai târziu, în frigider

Frigider  FOTO: Pixabay
Nutriționiștii ne sfătuiesc să renunțăm la obiceiul nesănătos – când ne e foame – de a deschide frigiderul și a mânca la întâmplare ce găsim.

Mâncăruri, frigider. Specialiștii în nutriție recomandă să facem alegeri cu cap, iar din dietă să nu lipsească fructele și legumele. Cei de la webmd au realizat o listă cu câteva preparate pe care le puteți păstra în frigider și consuma ulterior.

Curcan - este sărac în grăsimi și sodiu și bogat în proteine.

Hummus – se face cu năut, usturoi și ulei de măsline - este sărac în grăsimi și calorii și bogat în proteine și fibre. Năutul este bun pentru persoanele cu hipertensiune arterială și diabet. Poate scădea colesterolul și vă ajută să vă protejați împotriva cancerului.

Ouă - conțin aminoacizi de care corpul tău are nevoie pentru ca celulele tale să funcționeze și sunt încărcate cu nutrienți precum vitamina D, care nu se află în multe alimente.

Kale - e unul dintre cele mai dense alimente pe care le puteți mânca, cu doar 33 de calorii pe 2,5 porții.

Suc de fructe - sucul proaspăt stors poate fi o sursă bună de anumite vitamine și minerale, dar, deoarece este aproape întotdeauna bogat în zahăr, dar ar trebui să îl beți cu moderație.

Iaurt simplu – plin de calciu, proteine de înaltă calitate și probiotice - bacterii care sunt bune pentru intestinul tău și pot fi legate de niveluri de colesterol mai sănătoase. Persoanele care mănâncă iaurt au mai puține probabilități să fie obeze sau să aibă boli de inimă, iar iaurtul cu grăsime completă este mai bun decât cel cu conținut scăzut de grăsime.

Țelină - conține fibre, vitamina A, potasiu și calciu, este perfectă pentru când gătiți carne de vită sau pui.

Varză - are fibre, potasiu, magneziu și vitamina C. Este excelentă și pentru salată.

Paste proaspete – sunt simpli și rapid de făcut. Au indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că lasă zahărul în fluxul sanguin mai lent decât alte alimente, reducând foamea, precum și vârfurile de zahăr din sânge care pot fi rele pentru sănătatea voastră dacă aveți diabet.

Avocado - este plin de grăsimi "bune", legate de sănătatea inimii și de nivelurile bune de colesterol.

Fructele de pădure - au un conținut scăzut de calorii și crescut în nutrienți, antioxidanți și fibre - și asta le face bune pentru sănătatea inimii și a creierului și pot ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. În plus, sunt delicioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel