Mănâncă 3 curmale pe zi și vezi ce efecte uimitoare va avea corpul tău

Mănâncă 3 curmale pe zi și vezi ce se întâmpla cu corpul tău. Foto: Freepick @ azerbaijan_stocker
Mănâncă 3 curmale pe zi și bucură-te de beneficiile lor. Curmalele sunt adesea considerate dulciuri, dar există zeci de motive ca să nu le elimini din meniu.

Mănâncă 3 curmale pe zi, mai ales când ai poftă de o gustare dulce seara. Curmalele au numeroase beneficii. După ce vei vedea acest articol, cu siguranță vei începe să mănânci câteva curmale pe zi.

Care sunt alimentele bune pentru creierul copiilor. Ce nu trebuie să le lipsească în primii 3 ani

Curmalele afectează nivelul de calciu, care poate rămâne pe pereții arterelor, formând o placă. Acest lucru crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și alte diagnostice. Trei curmale pe zi ajuta la prevenirea formării păcii de calciu pe arterele de sânge 

Studiile arată că ficarul se întărește odată  cu mâncatul curmalelor.

Cele mai bune 12 alimente pentru creier. Ciocolata neagră se află printre ele

Mănâncă 3 curmale pe zi și vei avea o inimă sănătoasă. Curmalele sunt foarte bune pentru inimă, deoarece conțin mult potasiu, fiind foarte eficiente atunci când vine vorba de prevenirea bolilor sistemului cardiovascular. Curmalele reduc riscul de accident vascular cerebral și atac de cord și, în același timp, scad nivelul de colesterol. 

Curmalele sunt bogate în vitamina A, care ajută la repararea corneei și la protejarea vederii. Substanțe precum luteina și zeaxantina protejează ochii de lumina ultravioletă.

La fel ca nucile sau migdalele, curmalele sunt o gustare ideală între mese. Conțin glucoză, care oferă un plus de energie, care va dura și mai mult dacă adaugi și un pumn de nuci la gustarea ta. În același timp, vitaminele vor stimula activitatea creierului. Curmalele și nucile sunt folosite în alimentația sportivilor. 

Uleiul de măsline sau de floarea soarelui, care este mai bun pentru sănătate și siluetă. Bilic: Atenție mare, e un pericol

Mănâncă 3 curmale pe zi pentru digestie. Curmalele stimulează digestia. Ele ajută la constipație, indigestie și alte probleme, datorită efectului laxativ. Acest lucru se datorează cantității mari de fibre și aminoacizi, care se regăsesc în curmale. De asemenea, curmalele ajută la echilibrarea digestiei și la descompunerea alimentelor.

Magneziul conținut de curmale ajută la ameliorarea durerii. În același timp, au proprietăți antibacteriene și reduc inflamația din organism. Curmalele sunt într-adevăr un plus minunat la medicamente. Curmalele au multe beneficii pentru sănătate.  

De ce este bine să mănânci brânză Feta. Scăderea riscului de cancer, pe lista beneficiilor

 

Brânza feta are beneficii importante pentru sănătate, printre ele aflându-se și scăderea riscului de cancer.

Brânza este produsul lactat considerat un superaliment, fiind ”esența” laptelui, cu un conținut bogat de nutrienți și vitamine. Mai mult, este un aliment versatil, putând fi consumată atât ca fel principal, cât și ca desert, dulce sau sărat, la micul dejun sau la cină, în combinații foarte variate, fapt ce îi permite să se afle în regimul alimentar al majorității oamenilor.

Brânza feta, cu un gust specific, este obținută din lapte de oaie sau de capră, ori combinația dintre acestea, iar aportul nutritiv bogat și beneficiile pentru sănătate o recomandă ca printre cele mai bune tipuri de brânzeturi.

Ce conține brânza feta

Acest tip de brânză are o multitudine de nutrienți, vitamine și minerale. Astfel, 100 de grame de brânză conține:

- calorii 265

- carbohidrați 3,88 g

- proteine 14,2 g (25% din Doza Zilnică Recomandată - DZR)

- grăsimi totale 21,5 g

- colesterol 89 mg (29%)

- folați 8% DZR

- niacină 6%

- pirodoxină 32,6%

- riboflavină 65%

- tiamină 13%

- vitamina A (14%), vitamina D (5%), vitamina E (1%), vitamina K (1,5%)

- sodiu 76%

- potasiu 1,3%

- calciu (49%), cupru (3%), fier (8%), magneziu (5%), mangan (1%), fosfor (48%), zinc (26%), notează Nutrition&You.

Care sunt beneficiile brânzei feta

Luptă împotriva cancerului. Acidul linoleic conjugat (CLA), un acid gras esențial Omega 6, contribuie la dezvoltarea masei musculare și la reducerea țesutului adipos, motiv pentru care brânza feta este potrivită în dietele pentru menținerea sau scăderea în greutate. Mai mult decât atât, CLA împreună cu proteina alfa-lactalbumină poate avea un efect antitumoral, prin scăderea riscului de dezvoltate a cancerului.

Susține sănătatea oaselor. Fiind o sursă importantă de calciu, proteine și fosfor, brânza feta este benefică pentru sănătatea oaselor, iar doza mare de calciu contribuie la îmbunătățirea densității oasoase, o problemă cu care se confruntă persoanele în vârstă, în special femeile aflate la menopauză.

Contribuie la funcționarea optimă a sistemului digestiv. Datorită modului de obținere a brânzei feta, prin fermentare, aceasta este o sursă importantă de probiotice, elemente benefice pentru sănătatea micromiomului și a sistemului digestiv.

Mai mult, consumul regulat și moderat de brânză feta susține imunitatea si capacitatea organismului de a lupta cu agenții patogeni externi, având totodată și un efect antiinflamator. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel