Managerul de la Fundeni: Nu mi-e frică de această infecție

Dr Anca Coliță este manager al Institutului Fundeni de la sfârșitul anului 2019
EXCLUSIV
Managerul Institutului Clinic Fundeni, conf dr Anca Coliță, a povestit la Interviurile DC Medical cum a schimbat pandemia lucrurile în spital. 

La Interviurile DC Medical, conferențiarul Anca Coliță, managerul Institutului Clinic Fundeni, spune că pandemia a schimbat foarte mult viața într-o unitate medicală. ”Suntem obligați să considerăm potențial infectați orice persoană cu care venim în contact, fie că este pacient, fie că este coleg”, afirmă managerul. Pandemia a făcut ca toate procedurile medicale să dureze mai mult deoarece medicii trebuiau să se echipeze, apoi să se dezechipeze, să se dezinfecteze și să explice tuturor pacienților ”importanța acestor reguli elementare de igienă”; în cazul celor mici, cadrele medicale trebuiau să le explice nu doar copiilor, ci și părinților. ”Totul a durat mai mult pentru că lucruri pe care nu trebuia să le explicăm, nu trebuia să le facem au devenit o rutină”, adaugă managerul.

O altă măsură a fost menținerea distanțării sociale și în saloanele pacienților, adică acolo unde erau 5-6 internați, s-a redus numărul lor. Apoi, în perioada de relaxare s-au regândit circuitele epidemiologice. ”A trebui să gândim pe secții zone-tampon, să modificăm foarte mult din activitate și să încercăm să facem testare pe spitalizare de zi sau să rugăm pacienții să fie testați de DSP-ul din orașul sau localitatea de domiciliu astfel încât ei să vină în acel timp permis de legislație - 48 de ore - la internare”, explică managerul.

Acesta a mai precizat: ”Mie, personal, nu mi-e frică de această infecție, deși am văzut forme severe de infecție, dar asta e. Până la urmă e o meserie pe care ne-am dorit-o și ne-am și asumat-o. Trebuie să o practicăm”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel