Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe lactate, mai mare riscul de cancer de prostată
07 dec 2019 / 18:22
Un consum ridicat de produse lactate pare să fie asociat cu un risc crescut de cancer de prostată, susține un studiu recent.
Lapte

Lactate, cancer de prostată. "Examinarea noastră a evidențiat un motiv de îngrijorare pentru consumul ridicat de produse lactate. Constatările susțin o pondere din ce în ce mai mare de dovezi cu privire la beneficiile potențiale ale dietei pe baza de plante", apreciază medicul oncolog John Shin de la Clinica Mayo, SUA, principalul autor al studiului.

Lucrarea, publicată în Journal of the American Osteopathic Association, are la bază 47 de studii publicate din 2006, adică peste 1.000.000 de participanți. Scopul echipei de cercetare a fost să înțeleagă mai bine riscurile de cancer de prostată asociate cu alimente pe bază de plante și animale, potrivit news-medical.net.

În studiile anterioare s-a demonstrat că lactatele constituie principala sursă de calciu din țările occidentale unde ratele de cancer sunt mari. În schimb, s-au observat rate mai mici de a dezvolta cancer de prostată în țările din Asia, unde aportul de produse lactate este scăzut.

Autorii studiului nu au găsit nicio asociere clară a riscului crescut de cancer de prostată legat de alte alimente pe bază de animale - carne roșie și albă, carne procesată și pește. Cu toate acestea, au identificat un risc scăzut de cancer de prostată asociat cu dietele pe bază de plante.

Cercetătorii susțin, însă, că e nevoie de investigații suplimentare pentru a detalia asocierea dintre dietele pe bază de plante și cancerul de prostată.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Hernia cervicală: posibil cauza unor leziuni ale creierului
Imunitatea: cât de importantă este genetica
Anxietatea, cum o recunoști și cum o măsori
Intoxicație: 14 elevi din Arad au ajuns din nou la spital, după deratizare
Bacterii rezistente la medicamente: lipsa antibioticelor noi, o amenințare gravă
Coronavirusul se extinde în Beijing, China confirmă 139 de cazuri noi
Menopauza prematură crește riscul de multiple boli după vârsta 60 de ani
Comentarii