De ce să apelezi la medicamente...
Durerile de cap le avem cu toții. La primul semn al unei cefalee, mulți dintre noi se gândesc la aspirină sau ibuprofen. Cu toate acestea, cercetările arată că utilizarea pe termen lung a antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) – categoria din care fac parte aceste medicamente fără prescripție medicală - poate duce la stres gastrointestinal (GI), leziuni renale și enzime hepatice crescute, un semn al celulelor hepatice inflamate.
Antiinflamatoarele nesteroidiene, de asemenea, pot agrava hipertensiunea. În mod similar, administrarea de prea mult acetaminofen poate dăuna rinichilor, intestinelor, inimii și ficatului.
Glicinatul de magneziu, pe de altă parte, nu are niciunul dintre aceste efecte secundare și este remarcabil de eficient pentru durerile de cap. Este o combinație de magneziu și glicină, un aminoacid care se leagă de mineral și îl transportă către celulele dumneavoastră.
„Nivelurile scăzute de magneziu din sânge au fost legate de cefalee și migrene și mai mult de 80% din populația americană este deficitară”, spune dr Tiffany Lester, director medical la Parsley Health San Francisco, citată de Experience Life.
„Magneziul calmează sistemul nervos și este ușor de tolerat. De asemenea, susține producția de serotonină, un neurotransmițător implicat în apariția migrenelor”, a arătat aceasta.
Există însă și alimente din care putem obține magneziu. Iată o scurtă listă:
Ciocolata neagră – cea care are peste 75% conținut de cacao - este pe cât de sănătoasă, pe atât de delicioasă. Este foarte bogată în magneziu, cu 64 mg într-o porție de 28 de grame - adică 16% din cantitatea zilnică recomandată. Ciocolata neagră are, de asemenea, un conținut ridicat de fier, cupru și mangan și conține fibre prebiotice care vă hrănesc bacteriile intestinale sănătoase. Mai mult, este bogată în antioxidanți benefici. Acestea sunt substanțe nutritive care neutralizează radicalii liberi, care sunt molecule dăunătoare care vă pot deteriora celulele și pot duce la boli.
Avocado este un fruct incredibil de hrănitor și o sursă gustoasă de magneziu – conține 58 mg de magneziu la o porție, adică 15% din cantitatea zilnică recomandată. Avocado are, de asemenea, un conținut ridicat de potasiu, vitamine B și vitamina K. Și, spre deosebire de majoritatea fructelor, au un conținut ridicat de grăsimi - în special grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. În plus, avocado este o sursă excelentă de fibre - 13 din cele 17 grame de carbohidrați dintr-un avocado provin din fibre, ceea ce îl face foarte scăzut în carbohidrați digerabili. Studiile au arătat că consumul de avocado poate reduce inflamația, poate îmbunătăți nivelul colesterolului și poate crește senzația de plinătate după mese.
Nucile sunt nutritive și gustoase. Tipurile de nuci care sunt deosebit de bogate în magneziu includ migdale, caju și nuci de Brazilia. De exemplu, o porție de 30 de grame de caju conține 82 mg de magneziu, 20% din cantitatea zilnică recomandată.
Majoritatea nucilor sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre și grăsimi monoinsaturate și s-a dovedit că îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și al colesterolului la persoanele cu diabet zaharat.
Nucile de Brazilia sunt, de asemenea, extrem de bogate în seleniu - doar 2 nuci de Brazilia furnizează mai mult de 100% din cantitatea zilnică recomandată.
În plus, nucile sunt antiinflamatorii, benefice pentru sănătatea inimii și pot reduce pofta de mâncare atunci când sunt consumate sub formă de gustări dar nu trebuie depășită porția de 30 de grame pentru că sunt hipercalorice.
Leguminoasele sunt o familie de plante dense în nutrienți, care includ linte, fasole, naut, mazăre și soia. Sunt foarte bogate inclusiv magneziu. De exemplu, o porție de 1 cană de fasole neagră gătită conține 120 mg magneziu, adică reprezintă 30% din cantitatea zilnică recomandată.
Leguminoasele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și fier și o sursă majoră de proteine pentru vegetarieni. Deoarece leguminoasele sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut (IG), acestea pot reduce colesterolul, pot îmbunătăți controlul glicemiei și pot reduce riscul bolilor de inimă.
Semințele sunt incredibil de sănătoase. Multe dintre ele - inclusiv semințe de in, dovleac și chia - conțin cantități mari de magneziu. Semințele de dovleac, spre exemplu, conțin 150 mg într-o porție de 30 de grame, adică 37% din cantitatea zilnică recomandată. În plus, semințele sunt bogate în fier, grăsimi monoinsaturate și acizi grași omega-3. Mai mult, sunt extrem de bogate în fibre. De fapt, aproape toți carbohidrații din semințe provin din fibre. De asemenea, conțin antioxidanți, care vă protejează celulele de radicalii liberi dăunători produși în timpul metabolismului. De asemenea, s-a demonstrat că semințele de in reduc colesterolul și pot avea beneficii împotriva cancerului de sân.
Acestea includ grâul, ovăzul și orzul, precum și pseudocerealele precum hrișca și quinoa. Cerealele integrale sunt surse excelente de mulți nutrienți, inclusiv magneziu. O porție de 30 de grame de hrișcă conține 65 mg magneziu, 16% din cantitatea zilnică recomandată. Multe cereale integrale sunt, de asemenea, bogate în vitamine B, seleniu, mangan și fibre.
În studiile controlate, s-a demonstrat că cerealele integrale reduc inflamația și scad riscul bolilor de inimă. Pseudocerealele precum hrișca și quinoa sunt mai bogate în proteine și antioxidanți decât cerealele tradiționale precum porumbul și grâul. Mai mult, nu conțin gluten, astfel încât persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten se pot bucura și ele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să apelezi la medicamente...
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...