Peste 260 de români care lucrează la o companie în Germania, testați pozitiv la COVID-19

COVID-19
Peste 260 de români care lucrează în Germania au fost testați pozitiv la COVID-19. O parte dintre ei se află în carantină, iar o altă parte au încheiat deja această perioadă.

Un număr de 263 de români care muncesc la o companie de conserve din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, potrivit informaţiilor preliminare obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen.
Potrivit sursei citate, 149 de români dintre cei pozitivi sunt în carantină, în timp ce alți 114 au încheiat perioada de 14 zile în care au stat în carantină. Alți 206 oameni care au fost contacți direcți ai celor infectați au fost plasați în carantină. 
MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară de la cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.
Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.
MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel