MAE, alertă de călătorie: epidemie provocată de virusul febrei Dengue, în Peru

Rezultate analize
MAE a emis o alertă de călătorie în Peru, acolo unde a izbucnit o peidemie provocată de virusul febrei Dengue, în regiunile din nord-estul și estul țării.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Peru că, în urma apariției unui focar de epidemie cu virusul febrei Dengue în regiunile din nord-estul și estul țării, guvernul peruan a declarat la data de 9 februarie 2020 stare de urgență sanitară pentru o perioadă de 90 de zile în departamentele Loreto, Madre de Dios și San Martín. Ministerul Sănătății din Republica Peru a confirmat existența a peste 2.628 de cazuri în cele trei departamente menționate.

Astfel, se recomandă evitarea deplasărilor în aceste regiuni, precum și vaccinarea în cazul tranzitării acestor zone.

Pentru informații cu privire la caracteristicile virusului febrei Dengue, simptomele și măsurile preventive pentru evitarea contaminării, cetățenii români pot accesa pagina de internet a Institutului peruan de sănătate publică https://dengue.ins.gob.pe/. Printre principalele măsuri de prevenție se numără folosirea apei îmbuteliate, igiena corporală și spălarea frecventă a mâinilor într-un ciclu de cel puțin 20 de secunde, se arată într-un comunicatr de presă al MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Peru: +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii unui Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Peru: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://lima.mae.rowww.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care le oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel