MACROGOLUM - prospect

Foto: Pixabay
MACROGOLUM – prospect. Acțiuni: Laxativ osmotic; administrat oral, produce creşterea volumului de lichid intestinal.

MACROGOLUM – prospect:

Denumire comercială: FORLAX

Forma: Pulbere pentru soluție orală

Indicații: Tratamentul simptomatic al constipaţiei la adult. Lavaj intestinal înaintea investigaţiilor diagnostice sau a procedurilor chirurgicale la nivelul intestinului.

Contraindicații: Colopatii organice, inflamatorii (rectocolita ulceroasă, maladia Crohn), sindrom ocluziv sau subocluziv, sindrom dureros abdominal de cauză nedeterminată, ulcer gastro-intestinal acut, stenoză, perforaţie sau risc de perforaţie în tractul gastro-intestinal. Intoleranţă la macrogol 4000. Este de preferat să nu se administreze în timpul sarcinii.

Reacții Adverse: La doze mari poate apărea o diaree care încetează la cca 24-48 ore după încetarea adm. Tratamentul poate continua cu o doză inferioară. Dureri abdominale, în particular la pacienţii suferind de manifestări funcţionale intestinale. Cazuri rare de manifestări alergice: erupţie, urticarie, edem. Extrem de rar s-a raportat şoc anafilactic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel