Ludovic Orban, despre pașaportul COVID-19 în România: este ANUNȚUL MOMENTULUI
16 feb 2021, 14:53

Ludovic Orban
Ludovic Orban și Anca Dragu au răspuns jurnaliștilor care au întrebat despre posibilitatea introducerii pașaportului COVID-19 în România.

O întreagă isterie s-a creat în jurul vaccinării obligatorii și a „pașaportului COVID-19”. Până la urmă s-a dovedit că vaccinarea nu este obligatorie, iar așa-zisul pașaport COVID-19 este, de fapt, doar un acces mai ușor pentru persoanele care s-au vaccinat și care nu mai prezintă riscul de a se îmbolnăvi ori transmite boala COVID-19. Totuși, documentul care ar ușura călătoriile persoanelor vaccinate nu a fost anunțat până acum decât în Israel. La noi în țară încă nu se știe dacă va apărea sau nu „pașaportul COVID-19”. Ludovic Orban, al doilea om în stat, a evitat să răspundă la întrebarea unui reporter pe această temă. „Îmi puneți o întrebare la care nu pot să vă dau un răspuns. Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați. Asupra acestui subiect trebuie să se pronunțe specialiștii care cunosc cel mai bine toate datele, toate elementele cu privire la această situație. Eu nu mă hazardez să vă dau un răspuns. Mă întrebați o chestiune la care sincer, chiar nu...

Pe de altă parte, preşedintele Senatului exclude în acest moment introducerea paşaportului COVID şi spune că totul ţine mai degrabă de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a spus el.
Anca Dragu, întrebată și ea dacă, în calitate de președinte al Senatului, va exclude introducerea obligativității unui pașaport COVID-19 pentru facilitarea călătoriilor ori a accesului în locuri publice, ea a răspuns că da. „Deși, eu personal, m-am vaccinat”, a completat ea. „Asta vreau să spun, că este vorba și despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Iar aceste elemente trebuie analizate, dezbătute. Și noi trebuie să fim responsabili. Să ne vaccinăm, să purtăm mască, astfel încât să fim siguri că scăpăm de acest virus, de această pandemie. Deci problema, focus-ul, nu este pe o măsură sau alta, focus-ul este pe ce facem să scăpăm de pandemie.”

Paşaportul de vaccinare ar putea deveni, în scurt timp, un document real şi, mai mult, un act necesar nu doar pentru cei care călătoresc. Guvernul de la Londra ia în calcul ca paşaportul care atestă imunizarea anti-COVID să fie cerut şi la intrarea în pub-uri şi supermarketuri. O propunere controversată, care provoacă disensiuni în Uniunea Europeană. Dacă ţări precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea dovezii de vaccinare, Belgia, Franţa, Germania se opun deocamdată, potrivit Antena 3. 
Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a fost cel care a lansat ideea, aflată în curs de examinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arsinel a murit - Foto- Agerpres
BREAKING NEWS
Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?