Locurile unde fumatul LA TERASĂ și PE STRADĂ a fost interzis. Decizie fără precedent!

Fumătoare
O regiune din Spania este prima care a interzis fumatul în spații publice. Dar altele sunt pe cale să o urmeze. 

Regiunea spaniolă a Galicia a interzis efectiv fumatul în locuri publice, din cauza faptului că acest obicei nesănătos crește riscul de transmitere a COVID-19.

Autoritățile locale au emis o interdicție generală de fumat în stradă și în locuri publice, cum ar fi restaurante, terase și baruri, dacă distanța socială nu este posibilă.
Spania se confruntă cu cea mai gravă rată de infecție din vestul Europei.

Numărul de cazuri zilnice din Spania a crescut de la mai puțin de 150 în iunie, la mai mult de 1.500 pe tot parcursul lunii august, miercuri chiar la 1.690, ridicând totalul țării la aproape 330.000 de cazuri.

Regiunea de nord-vest a Spaniei este prima care a introdus o astfel de măsură, dar Insulele Canare au urmat-o imediat. Joi, autoritățile din Insulele Canare au anunțat o măsură similară și au interzis fumatul în aer liber, acolo unde distanțarea socială nu poate fi garantată. Măsura intra în vigoare vineri alături de o alta care prevede că măștile de față sunt obligatorii în toate spațiile publice.

Oficiali din ale zone, precum Madrid, Andaluzia și Valencia, iau de asemenea în considerare punerea în aplicare a restricțiilor pentru fumat, arată BBC

Măsuri similare au fost impuse și în altă parte, cum ar fi în Africa de Sud, unde vânzarea tutunului a fost interzisă la sfârșitul lunii martie.

Medicii spun că fumătorii au risc mai mare de infecții respiratorii, inclusiv la COVID019, și că sunt mai susceptibili să dezvolte complicații precum pneumonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel