Ce boli poate ascunde sunetul inimii....
Simin Florescu, conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș, spune că ”este o situație fără precedent și, din păcate, acest val patru (n. r. COVID) ne afectează mai mult decât toate cele trei valuri anterioare”.
Declarația a fost făcută la emisiunea DC Medical, Academia de Sănătate, a profesorului Irinel Popescu. Medicul Simin Florescu mai amintește că ”vedem niște lucruri care se accelerează extrem de rapid în ultimele două zile”:
”Stau și încerc să răspund tuturor solicitărilor, însă spitalul este supraaglomerat, inclusiv cele 130 de paturi din Pipera, care consideră secția noastră modulară externă, sunt pline. Nu știu cum o să facem față. (...) Este foarte important să continue și să se accelereze procesul de vaccinare pentru că e singura modalitate în care vom putea frâna acest val și vom putea preveni continuarea lui cu valul 5, care se profilează și el, undeva, în anul viitor”.
Întrebată ce măsuri ar trebui luate pentru limitarea răspândirii COVID, medicul a răspuns:
”Ca și măsuri care vor avea efect rapid sunt cele privind restricționarea și prevenirea transmiterii și asta tot ce știm privind prevenirea transmiterii. (...) Problema este că trebuie să le aplicăm și să fim conștienți la aceste măsuri pentru că este vorba, până la urmă, de bine comunității.
Probabil că îmi voi atrage foarte multe critici cu chestia asta, dar, într-adevăr, fără o închidere totală, pe o perioadă de niște săptămâni bune, treaba asta nu se va opri pentru că vedem, din păcate, exact situația inversă: pe lângă faptul că pacienții ajung în stadii tardive, contacții pacienților care sunt și ei pozitivi, nici măcar nu respectă izolarea în timpul perioadei de boală, deci nu mai vorbim de restul de măsuri ca să nu ne îmbolnăvim.
Avem de a face cu pacienți pozitivi care circulă - ei nu s-au testat în mod oficial, s-au testat doar acasă, dar sunt clar pozitivi și continuă să circule printre noi până când, la un moment dat, fac o formă severă de boală. Fără o oprire completă a circulației tuturor oamenilor, o perioadă de câteva săptămâni, din păcate, nu se va rezolva.
Și avem exemplul țărilor din emisfera sudică, care au făcut aceste lucruri și acum au o situație foarte bună. Ele, imediat cum începeau să se acumuleze niște sute, mii de cazuri intrau în lockdown complet pentru o perioadă de o lună, două-trei luni, patru. Au fost perioade foarte lungi și așa au reușit să țină în frână toată această pandemie și să vaccineze populația și să nu se ajungă la catastrofe de genul care se desfășoară acum, în România”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Ce boli poate ascunde sunetul inimii....
Fentanilul este de aproximativ 100 de...
De ce trebuie să mănânci semințele...
Ce este SMAS lifting și cu ce este...
Prostatita este un grup de afecțiuni...
Vederea încețoșată și amețeala au...
Hipocampusul: care este rolul lui și...