Lista țărilor din „zona verde” de coronavirus, actualizată: vezi care sunt acestea

Teste PCR
A fost actualizată lista țărilor din care, la intrarea în România, nu mai e nevoie de carantinare sau izolare. INSP a făcut publică lista țărilor considerate „zonă verde”.

A fost actualizată lista țărilor considerate „zonă verde”. Persoanele care vin din aceste țări nu vor mai sta în carantină sau izolare cele 14 zile, dacă nu prezintă simptome specifice COVID-19. 

Potrivit listei publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), sunt incluse aici Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Estonia, Finlanda, Franţa metropolitană (teritoriul european al Franţei), Germania (cu excepţia districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

„Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o ţară care nu face parte din lista ţărilor exceptate trebuie să intre în izolare la domiciliu 14 zile/ carantină; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă", se arată în comunicatul INSP transmis presei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel