LINEZOLIDUM - prospect

Foto: Pixabay
LINEZOLIDUM – prospect. Acțiune: Antibiotic din grupa oxazolidinone; spectrul de acțiune cuprinde bacterii aerobe G+, unele bacterii G- și unele microorganisme anaerobe; sunt rezistente Haemophilus influenzae, Neisseria sp., Enterobacteriaceae, Pseudomonas sp.; bacteriostatic prin inhibarea sintezei proteice bacteriene.

LINEZOLIDUM - prospect

Denumiri comerciale: LINEZOLID INFOMED, LINEZOLID KABI, LINEZOLID KRKA, LINEZOLID SANDOZ, LINEZOLID TEVA, PNEUMOLID, ZYVOXID

Forma: Soluție perfuzabilă, Granulație pentru suspensie orală, Comprimate filmate

Indicații: Pneumonii nosocomiale și comunitare; infecții cutanate și ale țesuturilor moi; infecții enterococice. Dacă se suspectează coexistența unei bacterii patogene gram-negativ, se adm. asociat cu alt antibiotic.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs.

Atenție!: În cazurile în care se suspectează colita pseudomembranoasă, se întrerupe adm. Poate determina dezvoltarea microorganismelor rezistente. Monitorizarea plachetelor sanguine la cei cu trombocitopenie preexistentă, tratați concomitent cu medicamente trombopenice, sau care au fost tratați mai mult de 14 zile. Se evită ingerarea de cantități excesive de alimente și băuturi cu conținut ridicat de tiramină sau asocierea cu dopamină sau adrenalină. Șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Cefalee, diaree, greață și vărsături, candidoză vaginală, gust metalic, creșterea bilirubinei totale, AST, ALT, LDH, fosfatazei alcaline, creatinkinazei, lipazei, amilazei, sau a glicemiei; scăderea proteinelor totale, albuminei, sodiului sau calciului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel