Leguma care poate provoca grave probleme de sănătate. Se foloseşte la otrava de şoareci

Angina pectorală
Cunoscută drept leguma vedetă a momentului, varza kale nu este atât de sănătoasă precum pare. Prezintă niveluri periculoase de metale grele.

Deși este vestită pentru nutrienţii ei, precum calciu, magneziu, potasiu, vitamina K, vitamina C, fier și diverse substanţe fitochimice sănătoase, dar şi datorită antioxidanţilor.

Varza Kale conţine substanţe care îţi pot pune în pericol sănătatea

Varza Kale, alături de broccoli, conopidă, varză şi ale legume verzi, acţionează ca un acumulator de metale grele, cum ar fi taliu şi cesiu. Mai mult, ele pot conţine urme de nichel, plumb, cadmiu, aluminiu și arsenic.

Solul - principala cauză

Toate aceste legume sunt pline de metale care afectează sănătatea oamenilor din cauza solului. Odată ce cresc în pământ, aceste alimente adună tot ce găsesc în sol şi în apa din sol.

Taliu din varza kale se foloseşte la otrava de şoareci

Nivelul de taliu, ingredient folosit la otrava de şoareci, este extrem de ridicat la persoanele care consumă varza kale zilnic. De exemplu o persoană de sex feminin, vegetariană,prezenta 0,7 părţi per miligram, adică de şapte ori mai mult taliu decât limita maximă admisă.

Combinate, metalele din varza kale pot fi fatale!

Persoanele care se află sub tratament pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza kale, dar și alte legume bogate în vitamina K.

Nutriționistul Rob Hobson susține că varza kale provoacă și probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare. Chris Cashin, dietetician, a subliniat că varza kale poate fi greu tolerată de stomac, dacă nu este gătită. În plus, conținutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face că această legumă să prezinte un grad de risc pentru pacienții cu afecțiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar și pentru persoanele care nu știu că suferă de astfel de afecțiuni.

Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular și nervos, însă în cantități prea mari poate deveni periculos pentru sănătate, putând cauza bătăi neregulate ale inimii și chiar oprirea acesteia, în special la pacienții cu afecțiuni renale, a precizat Cashin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel