Leacul pentru cancer, găsit pe o insulă exotică? Ce spun cercetătorii

Tratament pe bază de plante
Noi tratamente pentru cancer ar putea fi găsite în plantele unice care cresc în Mauritius. Oamenii de știință au început să le cerceteze, pentru că sunt cunoscute în medicina tradițională de secole.

Un studiu recent arată că plantele medicinale găsite în Mauritius conțin compuși chimici care inhibă propagarea celulelor canceroase. Deși știința a făcut mari progrese în tratamentul cancerului, există încă un drum lung de parcurs. Unii cercetători cercetează metode de tratamente noi și inovatoare, arată medicalnewstoday.com.

Un grup include oameni de știință din Mauritius, Regatul Unit și Universitatea federală din Far Eastern (FEFU) din Vladivostok, Rusia, au testat plante medicinale din insulele Mauritius pentru potențialul lor de a trata cancerul esofagian.

Cauzele specifice ale cancerului esofagian sunt necunoscute, dar iritarea cronică a esofagului poate contribui la modificări care duc la apariția cancerului. Factorii care pot irita celulele includ boala de reflux gastroesofagian (GERD), fumatul, obezitatea și alcoolul.

Potrivit American Insitute for Cancer Research (AICR), cancerul esofagian este cel de-al șaptelea cel mai frecvent cancer la bărbați și al 13-lea la femei. 

Oamenii de știință implicați în cele mai recente cercetări au colaborat pentru a analiza extractele plantelor medicinale locale Acalypha integrifolia, Eugenia tinifolia și Labourdonnaisia glauca, plante care cresc doar în Mauritius

Ei au descoperit că anumite substanțe chimice din aceste plante ar putea avea proprietăți antitumorale. Ei și-au publicat studiul în jurnalul Acta Naturae.

Plantele conțin compuși chimici care inhibă proliferarea celulelor canceroase prin activarea căii de semnalizare pur activarea kinazei 5 'AMP (AMPK). Această cale joacă un rol crucial în menținerea energiei sub stres metabolic.

Reglarea proceselor metabolice fundamentale face calea de semnalizare AMPK una dintre cele mai importante obiective terapeutice pentru multe boli cronice, inclusiv cancerul. Căutarea activatorilor AMPK este o problemă stringentă în oncologia moleculară.

Doar 15% din plante au fost examinate

Alexander Kagansky, unul dintre autorii studiului actual, este un expert în epigenetica cancerului și biologia cromozomilor și șef al Centrului pentru Medicină Genomică și Regenerativă a Școlii de Biomedicină FEFU. "Insula Mauritius este o insulă de comori a biodiversității globale", explică el.

"Aproximativ o treime din plantele locale sunt utilizate în medicina tradițională, dar există încă o lipsă de dovezi științifice privind potențialul lor terapeutic, în timp ce genocidul naturii este cel mai evident pe astfel de mici bucăți de paradis pierdut", a spus el.

Echipa internațională de cercetare este conștientă de necesitatea urgentă de a examina biodiversitatea, dar nu este descurajată până acum.

Până în prezent, doar 15% din speciile de plante ale insulei au fost examinate pentru proprietățile lor medicinale, care este încă mai bună decât în multe țări.

Specii de plante, folosite de secole în medicina tradițională

Kagansky adaugă că cancerul esofagian este o problemă globală, din cauza dietelor moderne și a stilului de viață. Chimioterapia poate prelungi viața pentru o perioadă limitată de timp, dar câștigarea câtorva luni de viață poate fi dureroasă, deoarece medicamentele sunt toxice și produc efecte secundare care deteriorează calitatea vieții.

Mulți oameni din întreaga lume tratează cancerul folosind specii de plante care sunt cunoscute în medicina tradițională de secole. Mulți cercetători cred, de asemenea, că biomedicina modernă ar trebui să se concentreze asupra găsirii de noi substanțe anticanceroase din surse naturale, cum ar fi plantele, ciupercile și bacteriile. "Cercetarea noastră ar trebui să servească beneficiul omenirii și să arate prin dovezi că, la nivel mecanic, oamenii depind de chimie naturală, care ne va răsplăti prin reducerea morții și suferinței noastre, a părinților și a copiilor".

Mauritius este un grup de insule din Oceanul Indian. Datorită izolării lor, insulele adăpostesc o serie de plante și animale care nu există nicăieri în altă parte.

Potrivit autorilor ultimului studiu, unele dintre aceste plante ar putea ajuta la tratarea cancerului esofagian.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel