Laura Nureldin, diagnostic: Am fost pe punctul de a MURI! Vergeturile îmi aduc aminte că sunt o supraviețuitoare!

Laura Nureldin Foto: Facebook Laura Nureldin
Laura Nureldin a vorbit despre problemele sale de sănătate. Ce dezvăluiri a făcut celebra prezentatoare TV. 

Anorexia este o tulburare psihică şi este caracterizată printr-o reducere anormală a greutăţii corpului. Persoanele anorexice se consideră grase, au o imagine deformată despre propriul corp, astfel că pofta de mâncare scade treptat.

Laura Nureldin, una dintre cele mai iubire prezentatoare TV din România, a dezvăluit că s-a confruntat cu anorexia, asta după ce un domn i-a atras atenția asupra vergeturilor care i se văd în fotografii.

Cum procedezi dacă ești singur și faci INFARCT. Trebuie să ȘTII ASTA

"Oameni buni, eu n-am scris textul ăsta ca să "rușinez" pe cineva. Dimpotrivă. Omul care mi-a trimis mesajul a avut cele mai bune intenții, dar nu a știut "despre ce e vorba în propoziție". Vă rog, nu îl mai blamați. Chiar nu e cazul.

De când le am - adică de vreo 20 de ani - mai mereu îmi atrage cineva atenția că "mi se văd vergeturile". Înțeleg perfect demersul binevoitor, discret și, uneori, jenat - cel mai recent, al unui telespectator căruia i-am și mulțumit. Și i-am promis că o să spun povestea lor, a vergeturilor, fiindcă e una cu final fericit. Pentru mine.

Am fost anorexică. Vorba vine "am fost", că anorexia seamănă cu dependența de droguri ori de alcool: ajunge să-ți spună cineva că te-ai îngrășat un pic ca să reîncepi să te gândești de șapte ori înainte să iei îmbucătura din farfurie. Dar am fost anorexică. Mâncam câte un pumn de popcorn (se umflă repede în burtă, are puține calorii) și beam litri de Cola fără zahăr. Atât.

Am fost pe punctul de a muri. Nu de foame, ci de inimă. Anorexicii nu mor de foame, ci pentru că le cedează miocardul (un mușchi, la urma urmei, care are nevoie de proteine) și fac infarct.

Atunci, demult, când îmi găsisem dușmanul în mâncare, mi-am pierdut sprâncenele aproape complet și definitiv, a început să-mi cadă părul, iar elasticitatea pielii a devenit o amintire - așa m-am ales cu dungile alea pe diverse zone ale corpului. Colagenul plecase și lăsase în loc niște urme ca sfâșiate de o fiară.

Ce se întâmplă dacă mânânci 18 grame de ciuperci pe zi. Rolul ULUITOR și NEȘTIUT pe care-l au: DOVEZI importante

"Am vergeturi. La început le-am urât, dar am învățat să le iubesc. Îmi aduc aminte că sunt o supraviețuitoare"

 

Am vergeturi. Știu La început le-am urât. Apoi, le-am acceptat. În cele din urmă, am învățat să le iubesc. Ele îmi aduc aminte că sunt o supraviețuitoare. Așa cum cicatricile unui soldat revenit de pe front îi amintesc acestuia că a trecut prin iad și a trăit să-și povestească drumul.

"Știi, ți se văd vergeturile."

"Știu. Le văd și eu. Și le iubesc. Sunt parte din povestea mea"", a scris Laura Nureldin pe pagina sa de Facebook. 

Ce se întâmplă cu corpul tău, dacă mănânci o banană în fiecare zi. Efectul NEBĂNUIT asupra OCHILOR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel