Laserul care simplifică chirurgia ochilor și a inimii

Lasik, intervenție
Un nou tip de laser ar simplifica noile interveții chirurgicale la nivelul ochilor și inimii, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea din Sydney, Australia, au dezvoltat un nou tip de laser care ar putea fi folosit în chirurgia inimii și a ochilor. Acesta are capacitatea de a furniza cantități mari de energie în explozii foarte scurte de timp.

”Acest laser are proprietatea că, pe măsură ce durata pulsului scade la mai puțin de un trilion de secundă, energia sa ar putea trece prin acoperiș. Acest lucru îi face candidați ideali pentru procesarea materialelor care necesită impulsuri scurte și puternice. O aplicație ar putea fi în chirurgia corneei, care se bazează pe îndepărtarea ușoară a materialului din ochi”, afirmă directorul Institutului de Fotonică și Științe Optice al Universității din Sydney, profesorul Martijn de Sterke, conform site-ului universității australiene.

Studiul despre noua tehnologie a fost publicat în Nature Photonics. Poate fi citit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel