Laptele de măgăriță, superalimentul cu beneficii pentru sănătate. Are 60 de ori mai multă vitamină C decât cel de vacă

Laptele de magarita – FOTO: Pexels@ Pixabay@Tobi@Chris_carroll
Laptele de măgăriță. Ce beneficii are și cum ne ajută întregul organism.

Laptele de măgăriță este singurul care se apropie ca proprietăţi de cel matern. Acest lapte are de 60 de ori mai multă vitamină C decât cel de vacă, este bogat în vitaminele B, D12 şi E, în minerale şi proteine.

Indicat persoanelor care suferă de intoleranță la lactoză

Laptele de măgăriță întărește imunitatea, ajută în tratare bronșitei și astmului infantil și este benefic femeilor la menopauză.

"Este foarte indicat pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză. Este foarte indicat pentru cei care au sistemul imunitar scăzut, pentru cei au alergii, fiind mult mai tolerat decât laptele de soia sau laptele din celelalte tipuri de oleginoase. Este un superaliment din punct de vedere nutritiv”, explică Lioara Ciugudean, nutriţionist, pe blogul său.

Vezi și: Cinci pacienți au primit a doua șansă la viață din generozitatea unei singure familii: Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Beneficii

Laptele de măgăriţă este singurul tip de lapte de mamifer care poate fi băut crud. Specialiştii spun produsul are calităţi asemănătoare cu cel matern şi este recomandat în tratamentul mai multor afecţiuni, printre care tuse, alergii şi infecţii gastrointestinale.

- Conține 4 tipuri de antibiotice naturale, care se mai găsesc doar în laptele matern.

- Conține  lizozimă, lactoperioxidază, lactoferină și imunoglobulină fiind atât de apropiat laptelui de mamă este un substitut perfect al formulelor de lapte praf

- Bogat în calciu, conține de 46 de ori mai multă vitamina C decât laptele de vacă și de patru ori mai mult fier

- Previne infecțiile gastrointestinale, reface microbiomul

- Ideal în dieta copiilor care au alergie la proteina laptelui de vacă, alergii încrucișate ori alergii multiple

- Întărește sistemul imunitar

- Ameliorează tusea și astmul

- Sănătos pentru inimă și creier, fiind bogat în omega 3 și omega 6, acizi grași esențiali, pe care îi găsim în uleiul de pește

- Scade colesterolul

- Reglează tensiunea

- Întărește oasele și dinții

- Vindecă pielea atopică

- Încetinește efectele îmbătrânirii

- Reduce efectele sindromului premenstrual și ale menopauzei

Vezi și: Tulburările alimentare, "creștere șocantă" din cauza COVID. Ce sunt și cum ne afectează: E vital să ajungem urgent la medic

Studii

Conform Research Gate s-a ajuns la concluzia că laptele de măgăriță previne întărirea arterelor. Aceasta datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge. În plus, poate trata boli comune, dar poate ajuta și în tratamentul unor boli complexe.

Laptele de măgăriță este bogat în aminoacizi și în seleniu. De asemenea, ajută la prevenirea leziunilor radicalilor liberi și este important în detoxifierea ficatului. 

Laptele de măgăriță e bogat în vitamine (A, D și E), minerale (calciu și fosfor) și toți aminoacizii esențiali necesari pentru stimularea metabolismului. Scăzând astfel colesterolul și trigliceridele la pacienții cardiaci.

Acest lapte conține proteina imunoglobulină, care acționează ca un anti-corp și îmbunătățește sistemul imunitar. S-a dovedit că substanțele naturale găsite în laptele de măgăriță cresc imunitatea la persoanele cu afecțiuni precum astm, eczemă sau psoriazis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel