Lămâile: 6 beneficii miraculoase pentru sănătate

Lămâile au efecte benefice asupra sănătății
Iată o listă de șase beneficii miraculoase pe care le au lămâile asupra sănătății.

Lămâile nu sunt bune doar pentru un pahar grozav de limonadă, dar conțin în mod natural și proprietăți valoroase de sănătate și ajutoare de frumusețe.
Phyllis Balch, C.N.C., autorul „Prescripții pentru gătit și bunăstare dietetică”, spune că despre apa cu lămâie că „nici o băutură nu se poate compara cu proprietățile valoroase, intern sau extern; promovează vindecarea. ”
Lămâile, cel mai bun detoxifiant.

Balch confirmă, de asemenea, că lămâile ajută la detoxifierea și curățarea fluxului sanguin și a ficatului, reduc inflamațiile, tratează răcelile, gripa, durerea în gât, bronșita, astmul, indigestia, arsurile la stomac, scorbutul, febra și reumatismul. Sunt un stimulent minunat al ficatului și un solvent pentru acidul uric (ameliorarea gutei) și alte toxine.

Iată câteva remedii naturale cu lămâie

1. Pentru curățarea ficatului, purificarea de sânge și creșterea imunității - Beți sucul unei lămâi într-o ceașcă de apă caldă în fiecare dimineață. (Sucul de lămâie nu trebuie consumat dacă aveți ulcer).

2. Pentru tratamentul acneei - După spălarea feței pentru a îndepărta uleiurile, tamponați  fața cu suc de lămâie de trei ori pe zi.

3. Supresor pentru tuse - Amestecați sucul de lămâie și mierea într-un borcan mic de sticlă. Luați o lingură, după cum este necesar.

4. Curățarea mâinilor și îndepărtarea mirosurilor - Pentru a curăța și înmuia mâinile după spălarea vaselor sau pentru a îndepărta petele de legume, precum cele de sfeclă, frecați bine mâinile cu suc de lămâie. De asemenea, va îndepărta mirosurile puternice precum cel de ceapă sau pește de pe mâini.

5. Ameliorarea arsurilor la stomac - Adăugați 1 lingură de suc de lămâie la jumătate de pahar de apă și beți.

6. Gargară pentru durerile de gât - Combinați cantități egale de suc de lămâie și apă caldă. Faceți gargară și scuipați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel