Județul unde școlile nu au personal suficient pentru curățenie

Sala de clasă
DSP Bistrița-Năsăud a atras atenția, într-o conferință, că sunt școli care nu dispun de personal suficient pentru asigurarea curățeniei.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat marţi, 8 septembrie, într-o conferinţă de presă, că unităţile de învăţământ nu dispun de personal de curăţenie suficient.

”S-au verificat 114 şcoli până acum. Colegii mei care au făcut verificarea au constatat că în aceste şcoli există stocuri de dezinfectante cam pentru aproximativ o lună, dar aproape toate şcolile au început proceduri de licitaţie, încearcă să încheie un acord-cadru prin care să vină produsele la un anumit interval de timp. O problemă pe care noi am constatat-o şi care sper să se rezolve este aceea a personalului auxiliar, de curăţenie. Până acum, personalul de curăţenie din şcoli era cu o jumătate de normă, cu un sfert de normă şi cu normă întreagă, sigur, dar nu credem că va fi suficient, pentru că începerea anului şcolar în condiţiile acestea, de pandemie, presupune curăţenie dimineaţa, în pauze, după ce pleacă copiii, între schimburi", a declarat Anca Andriţoiu.

Mia multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel