Johnson&Johnson, noi date privind protecția de lungă durată a vaccinului împotriva COVID-19

Vaccin COVID-19 de la Johnson&Johnson. Foto: Johnson&Johnson
Johnson&Johnson au anunțat noi date care întăresc protecția puternică și de lungă durată a vaccinului său împotriva COVID-19.

Johnson&Johnson a prezentat noi date care au arătat că protecția împotriva COVID-19 crește atunci când se administrează o doză de rapel din vaccinul Johnson & Johnson (vaccinul Janssen COVID-19). Profilul de siguranță al vaccinului a rămas consistent și a fost în general bine tolerat atunci când a fost administrat ca rapel.

Studiul de fază III a fost cel mai mare studiu real din lume pentru un vaccin COVID-19 raportat până în prezent în SUA și a demonstrat eficacitatea stabilă a vaccinului de 79% pentru infecțiile asociate COVID-19 și 81% pentru spitalizările legate de COVID-19.

Nu au existat dovezi ale eficacității reduse pe durata studiului, inclusiv atunci când varianta Delta a devenit dominantă în SUA. Datele de secvențiere nu au fost disponibile pentru analiză.

Studiul a inclus 390.000 de persoane care au primit vaccinul Janssen COVID-19 comparativ cu aproximativ 1,52 milioane de persoane nevaccinate, potrivite în funcție de vârstă, sex, timp, cod poștal din trei cifre și comorbidități și predictori pentru severitatea infecției cu COVID-19 efectuate din martie până la sfârșitul lunii iulie 2021.

Aceste date au fost în concordanță cu studiul de fază III ENSEMBLE, în care a fost observată o protecție puternică împotriva bolilor severe / critice și a decesului la cel puțin 28 de zile după vaccinarea finală:

Eficacitate generală de 75% împotriva COVID-19 severă / critică, în toate cohortele de vârstă și în toate țările incluse în studiu

74% eficacitate în SUA împotriva COVID-19 severă / critică; 89 la sută împotriva spitalizării; și 83 la sută împotriva decesului legat de COVID-19.

Studiul Faza III ENSEMBLE 2 a arătat că o fotografie suplimentară a vaccinului Janssen COVID-19 administrat la 56 de zile după prima dată a furnizat:

Protecție 100% împotriva COVID-19 sever / critic - cel puțin 14 zile după vaccinarea finală

Protecție 75% împotriva COVID-19 simptomatic (moderat până la sever / critic) la nivel global

94% protecție împotriva COVID-19 simptomatic (moderat până la sever / critic) în SUA.

Atunci când un vaccin de rapel a fost administrat la două luni după prima doză de imunizare, nivelurile de anticorpi au crescut de patru până la șase ori mai mari decât cele observate după o singură injecție. Când s-a administrat un rapel al vaccinului Janssen COVID-19 la șase luni de la prima injecție, nivelurile de anticorpi au crescut de nouă ori, la o săptămână după rapel și au continuat să urce la 12 ori mai mare la patru săptămâni după rapel. Toate creșterile au fost înrgistrate indiferent de vârstă.

 „Dovezile noastre din lumea reală și studiile de fază III confirmă faptul că vaccinul Johnson & Johnson cu o singură doză oferă o protecție puternică și de durată împotriva spitalizărilor legate de COVID-19. În plus, datele din studiile de fază III confirmă în continuare protecția împotriva decesului legat de COVID-19", a comentat Dr. Mathai Mammen, șef al cercetării și dezvoltării Janssen la Johnson & Johnson. „Vaccinul nostru cu o singura doză generează răspunsuri imune puternice și memorie imună de lungă durată. Și, atunci când se administrează un rapel al vaccinului Johnson & Johnson COVID-19, puterea de protecție împotriva COVID-19 crește în continuare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel