Jocul de cuvinte încrucișate, efect asupra memoriei. Te poate apăra de Alzheimer

jocul de cuvinte incrucisate - FOTO: Freepick
Jocul de cuvinte încrucișate poate avea efecte benefice asupra sănătății creierului.

Jocul de cuvinte încrucișate poate fi de fapt benefic pentru sănătatea ta socială, emoțională, mentală, și fizică. Cercetările sugerează că aceste activități pot apăra creierul de demență și Alzheimer, precum au capacitatea de a îmbunătăți funcția generală a creierului și a memoriei. Surprinzător, cuvintele încrucișate au beneficii care se extind mult dincolo de creier. Ele pot, de asemenea, scuti de stres, arată I Heart Intelligence.

Jocul de cuvinte încrucișate benefic pentru creier

Înțelegem deja cum jocurile de cuvinte încrucișate pot crește vocabularul și pot îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor.

Cu toate acestea, efectele cuvintelor încrucișate au efecte asupra funcționalității creierului nostru. Potrivit unui studiu UC – Berkeley, cuvinte încrucișatepot ajuta la secția de boala Alzheimer. Beta-amiloidul este o proteină toxică care se acumulează în creierul celor cu Alzheimer și este componenta principală a plăcilor cerebrale care caracterizează boala.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care sunt angajate în activități de stimulare mentală, cum ar fi cuvintele încrucișate, au acumulat mai puțin beta-amiloid în creier. Într-un alt studiu, s-a constatat că jocurile de cuvinte încrucișate întârzie apariția demenței prin stimularea creierului.

Vezi și: Spălatul pe mâini, greșelile pe care le facem. La ce trebuie să fim atenți

Jocul de cuvinte încrucișate efect asupra fericirii 

Pentru mulți dintre noi, natura stresantă a vieții este cel mai mare obstacol care stă în calea fericirii noastre. Cuvinte încrucișate ajută la diminuarea stresului prin angajarea minții noastre într-o activitate care necesită concentrare.

Cuvintele încrucișate sunt evadarea perfectă atunci când creierul nostru are nevoie de un pic de vacanță. Finalizarea unui joc dificil de cuvinte încrucișate ne oferă, de asemenea, un sentiment de realizare, sporindu-ne încrederea și sentimentul de stimă de sine.

Vezi și: Cum să scoți un inel care s-a blocat pe deget. Poate fi nevoie de amputare

Jocul de cuvinte încrucișate benefic pentru relațiile noastre

Rezolvarea jocurilor de cuvinte încrucișate într-un grup oferă beneficii chiar mai mari pentru funcționalitatea creierului. Lucrul în echipă, au arătat cercetările, îmbunătățește viteza de gândire și de a vorbi.

Nu numai că jocul de cuvinte încrucișate va fi finalizat mai repede, dar îți vei consolida capacitatea de a colabora strategic și de a gestiona disputele. Rezolvarea sarcinilor într-un grup poate consolida, de asemenea, legăturile sociale prin crearea unei memorii comune și a unei realizări concrete de grup.

Vezi și: Khosta-2, virusul declanșat în Rusia, cât de periculos e. Dorobăț: Ne putem aștepta să-și facă simțită prezența în sezonul rece

Alzhemier, cum afectează creierul

Boala Alzheimer este o afecțiune neurologică progresivă care afectează de obicei adulții în vârstă și cauzează adesea pierderi de memorie, confuzie, schimbări de comportament și alte simptome îngrijorătoare. Este cel mai frecvent tip de demență.

Boala Alzheimer se caracterizează printr-o scădere a funcției cognitive, pierderea memoriei și, în cazuri grave, tulburări de limbaj și, în cele din urmă, pierderea capacității de viață independentă.

Potrivit estimărilor Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, în China există aproximativ 10 milioane de pacienți cu Alzheimer, ceea ce va depăși 30 de milioane până în 2050, devenind țara cu cel mai mare număr de pacienți cu Alzheimer din lume.

Vezi și: Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus

Cu toate acestea, în prezent, publicul chinez au un grad scăzut de conștientizare și atenție față de Alzheimer și, în general, există rate scăzute de diagnosticare (în special diagnosticare precoce) și rate scăzute de tratament.

Alzheimer, tulburarea neurodegenerativă, de tip demență, este boala ce afectează gândirea, comportamentul și memoria. De altfel, această afecțiune este o provocare pentru oamenii de știință, cursa pentru căutarea unui leac devenind din ce în ce mai competitivă și mai controversată, iar în ultimii ani au existat mai multe controverse importante.

Dacă în urmă cu câteva luni, studiile arătau că dezvoltarea bolii Alzheimer poate provoca o supraîncălzire gravă a celulelor, boala fiind caracterizată prin faptul că proteinele amiloid-beta și tau se aglomerează în creier și distrug celulele, provocând contracția creierului, acum, noi studii oferă o altă perspectivă asupra acestei afecțiunii de care încep să sufere și adulții mai tineri, chiar de 60 de ani.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel