Cercetătorii au realizat o...
Zgomotul pe care unele persoane spun că îl aud uneori este cauzat de afecțiunea numotă tinitus, însă doar medicul poate pune acest diagnostic.
Adesea persoanele descriu afecțunea în care oamenii aud un zgomot în cap care nu provine dintr-o sursă externă. Oamenii o descriu adesea ca un ciripit, un clic, un sunet sau un bâzâit. Pentru unii oameni, sunetul este constant; pentru alții, vine și pleacă. Este obișnuit ca tinitusul să apară după expunerea la un zgomot puternic. În alte cazuri, nu este clar ce a declanșat tinitusul, dar apare mai frecvent la persoanele cu vârsta peste 55 de ani și la cei cu pierderea auzului.
Tinitusul poate fi un efect secundar al anumitor medicamente și, uneori, formarea unui dop de cerumen este vinovatul. Poate fi de scurtă durată, cum ar fi după participarea la un concert zgomotos. Dar mulți oameni au tinitus persistent, cel mai adesea atunci când au și pierderea auzului.
Tinitusul poate fi incredibil de enervant și poate provoca suferință semnificativă. Dacă este cazul, consultați medicul. El vă poate sugera strategii pentru a vă ajuta să faceți față acufenei, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, gestionarea stresului, terapia de recalificare a acufenei sau biofeedback-ul. De asemenea, vă poate recomanda să încercați un dispozitiv conceput pentru a ajuta la mascarea zgomotului din tinitus, deși nu există nici un remediu, poate fi ameliorat în timp, arată health.harvard.edu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...