Italia: Cazurile de COVID-19 și decesele au scăzut cu 80% și, respectiv 90%, la o lună de la debutul campaniei de vaccinare. RAPORT

Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Cazurile noi de infecție cu coronavirus din toate grupele de vârstă din Italia au scăzut cu 80% după primele cinci săptămâni de lansare a campaniei de vaccinare, au nunțat sâmbătă Institutul Național italian de Sănătate (ISS) și Ministerul italian al Sănătății.

Perioada acoperită de raportul național cuprinzător privind eficacitatea reală a vaccinurilor împotriva COVID-19  începe din 27 decembrie 2020, când a debutat campania italiană de vaccinare, până pe 3 mai 2021.

În termeni generali, raportul italian arată că riscul asociat cu COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus, a scăzut progresiv începând de la două săptămâni după administrarea primelor vaccinuri și că, începând din a 35-a zi de la prima doză, datele arătau – o reducere cu 80% a infecțiilor, o reducere cu 90% a spitalizărilor și o reducere cu 95% a deceselor, „și un model similar a fost observat indiferent de sex și vârstă”.

„Aceste date confirmă eficiența campaniei de vaccinare și necesitatea de a realiza o acoperire ridicată în întreaga populație pentru a pune capăt urgenței medicale”, a declarat Silvio Brusaferro, președintele Institutului Național italian de Sănătate (ISS).

Faptul că rezultatele au fost observare după prima doză de vaccinuri AstraZeneca, Pfizer-BioNTech sau Moderna este semnificativ, deoarece producătorii acestor vaccinuri spun că o a doua doză administrată la trei până la 12 săptămâni după prima (în funcție de vaccin) este necesară pentru protecție completă. Vaccinul Johnson & Johnson necesită o doză unică pentru a fi eficient.

Începând de sâmbătă, peste 26,6 milioane de doze de vaccin au fost administrate în toată Italia. Un total de 8,4 milioane de rezidenți, sau 14,1 la sută din populație, au fost complet vaccinați, notează agenția Xinhua. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel