Israelul a aprobat a patra doză de vaccin COVID pentru cei de peste 60 de ani și personalul medical

Vaccinul produs de Pfizer, Cominarty. Foto: Pixabay
Israelul va oferi a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 locuitorilor în vârstă de peste 60 de ani și personalului medical, a anunțat duminică prim-ministrul Naftali Bennett, în plină creștere a contaminărilor cu varianta Omicron a coronavirusului.

Vorbind într-o conferință de presă pe tema pandemiei COVID-19, prim-ministrul israelian Naftali Bennett a precizat că Ministerul Sănătății și-a dat acordul pentru administrarea dozei a patra, după ce în urmă cu două zile o autorizase pentru persoanele vulnerabile.

„Valul Omicron este aici și trebuie să ne protejăm”, a subliniat șeful guvernului.

Autoritățile sanitare au dat joi undă verde pentru vaccinarea cu doza a patra a persoanelor imunodeprimate.

La scurt timp după debutul vaccinării acestor persoane, directorul din Ministerul Sănătății, Nachman Ash, a autorizat administrarea imediată a unei a patra doze rezidenților din căminele pentru vârstnici și pacienților din secțiile de geriatrie.

Pe de altă parte, în Israel a ajuns joi un prim transport de pilule anticoronavirus de la Pfizer.

În ultimele zile a fost consemnată o creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19, care nu se traduce însă, cel puțin deocamdată, într-o creștere marcantă a spitalizărilor.

Duminică, autoritățile au raportat 4.206 de cazuri noi de infectare și o creștere de 195% pe o săptămână, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

„Putem previziona 5.000 de cazuri noi pe zi în curând”, a atenționat Bennett, reiterând apelul la vaccinarea masivă a adulților și copiilor.

Într-o țară cu 9,2 milioane de locuitori, în care peste jumătate din populație a primit doza a treia booster, cazurile grave se concentrează în prezent în rândul persoanelor nevaccinate, indică datele făcute publice de autorități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel