IRINOTECANUM - prospect

Foto: Pixabay
IRINOTECANUM – prospect. Acțiune: Antineoplazic; inhibă topoizomeraza I, cu alterarea refacerii lanțurilor de ADN dublu catenar.

IRINOTECANUM – prospect:

Denumiri comerciale: IRINOTECAN ACCORD, IRINOTECAN ATB, IRINOTECAN STADA, IRINOTESIN 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Trat. cancerului colorectal avansat în combinație cu 5-fluoro-uracil (5-FU) și acid folinic, la pacienții care nu au mai fost tratați cu chimioterapie; în monoterapie, la pacienții tratați anterior cu chimioterapie care a inclus 5-FU, irinotecan; în combinație cu cisplatin, este indicat în trat. carcinomului de col uterin cu celule scuamoase, avansat, la pacienți care nu au fost tratați cu chimioterapie.

Contraindicații: Pacienți cu boli cronice intestinale inflamatorii sau ocluzie intestinală. Hipersensibilitate la produs. Sarcină și alăptare. La pacienții cu Bd > 3 ori mai mare decât limita maximă normală. Pacienți cu insuficiență medulară severă. Pacienți cu status de performanță OMS > 2.

Atenție!: Va fi adm. numai sub supravegherea unui oncolog calificat. Datorită naturii și frecvenței efectelor secundare, în următoarele cazuri se va administra numai după o atentă evaluare a raportului beneficii/risc: la pacienții cu factori de risc, în special cu status de performanță OMS = 2; în cazurile rare în care se presupune că pacientul nu va urma recomandările privind controlul efectelor secundare. Se recomandă ca aceste cazuri să fie strict supravegheate, în spital. Diareea tardivă; monitorizarea formulei sanguine complete; prudență în afecțiuni hepatice, renale sau cardiace; pacienții cu astm; vârstnici. Hipersensibilitate la produs. Prudență în asocierea cu suxametoniu. Sarcină și alăptare. Șoferi.

Reacții Adverse: Diaree, greață și vărsături; rar obstrucție intestinală, ileus sau hemoragie intestinală; anorexie, dureri abdominale, mucozită; neutropenie, anemie, trombocitopenie; reacții la locul perfuzării; alopecie; reacții cutanate, reacții alergice ușoare și reacții anafilactoide; crampe și parestezii, creșterea tranzitorie a nivelului seric al trans-aminazelor, fosfatazei alcaline sau bilirubinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel