Alimentația echilibrată, bogată în...
„Din cele peste 6.000 de persoane care au venit în județul Suceava, din estimările noastre în jur de 1.500 de persoane au venit în ultimele săptămâni în Municipiul Suceava. Aceste persoane nu s-au izolat, nu s-au declarat, nu au intrat în izolare sau în carantină, ba mai mult unii dintre ei au mers și la spital. Acolo, unii dintre ei nu au declarat că vin din zone de risc și acolo s-a infectat o parte din personalul medical. Probabil că au fost și niște erori umane, și iată că am ajuns în cazul de față cu acest focar la Spitalul Județean care riscă să se extindă în oraș”, a spus primarul orașului Suceava, Ion Lungu, la Digi24.
Suceava și 8 localități limitrofe au fost efectiv închise de aseară, de către autorități, iar în afară de transporturile de alimente și cele de materiale medicale, nu mai intră și nu mai iese nimeni din ele.
Potrivit procurorilor, în oraș au fost testate persoane care nu aveau nevoie, medicii și personalul medical fiind lăsați de izbeliște, iar asta a dus la infectarea și decesul a 29 de persoane în Suceava, de la izbucnirea focarului.
„Sunt erori inexplicabile și pentru mine. Nu am date mai multe, este o anchetă în curs. Spitalul Județean (SJU Suceava, foto) nu este în administrarea Primăriei, ci a Consiliului Județean. Nu am participat la decizie acolo, este o anchetă în curs. (...) O unitate de elită, asta era Spitalul Județean. Din păcate aceste erori, aceste greșeli care s-au făcut probabil acolo ne-au adus în această situație. Eu, încă de azi-noapte de la ora 1, fac apel la cetățeni să fie calmi, să fim uniți, să fim disciplinați, să respectăm regulile de carantină, să stăm în izolare, să stea în carantină cei care sunt în carantină, să limităm deplasările prin oraș. Desigur că odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței 6, astăzi, localitățile Suceava și cele 8 din zona noastră metropolitană deplasările sunt interzise, fiecare trebuie să justifice deplasarea. Este o situație delicată. (...) Le-am spus sucevenilor că nu trebuie să respecte această ordonanță pentru că le cere primarul, le cere prefectul, le cere ministrul sănătății sau primul-ministru. În primul rând este vorba de viața lor”, a continuat primarul.
În oraș, pentru localnicii care trebuie să ajungă la muncă, companiile angajatoare au aranjat transport, iar transportul în comun funcționează după orar strict, în trei intervale orare - dimineața, la prânz și seara - pentru a asigura transportul muncitorilor, a mai arătat edilul orașului cel mai afectat de pandemia de coronavirus din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația echilibrată, bogată în...
Anxietatea nu doar că îți afectează...
Printr-un gest care durează doar...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Activitatea fizică poate fi aliatul...
Durerea și disconfortul în jurul...