Iohannis: Trebuie să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava

SJU Suceava
Președintele statului Klaus Iohannis a declarat joi, 2 aprilie, că spitalul din Suceava trebuie repus în funcțiune. Acesta a adresat un apel medicilor.

Într-o videoconferință cu premierul Orban, ministrul Sănătății, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale, șeful statului, Klaus Iohannis, a afirmat că "sunt câteva probleme care pot fi rezolvate într-un timp rezonabil" și că Spitalul Judeţean din Suceava trebuie repus în funcțiune.

"Este o unitate în care ştim cu toţii că, din păcate, au apărut probleme care s-au propagat. Acum nu este momentul să vedem ce şi cum s-a întâmplat până în acest moment. Aceasta este treaba altor autorităţi. Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcţiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătăţii, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară - să repună spitalul în funcţiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate. Este nevoie, evident, ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în aşa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejaţi”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Acesta a spus că la unitatea medical amintită s-au livrat 5.000 de combinezoane pentru medici şi personalul medical şi 20.000 de măşti de protecţie, de mănuşi, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID-19.

Președintele a declarat că este nevoie să se facă o dezinfecţie profundă şi în spital şi posibil şi în oraş, arătând că pentru acest lucru există o echipă specială, care va veni din Dorohoi.

Klaus Iohannis a adresat și un apel cadrelor medicale să revină la muncă: "Mă adresez în mod expres şi special medicilor şi personalului medical din spitalul Suceava: Reveniţi, vă rog, la serviciu! Preluaţi bolnavii, respectaţi procedurile! Ne bazăm pe voi! Am mai spus-o şi am să o mai repet: medicii, personalul medical sunt în prima linie de apărare împotriva acestei epidemii. Este nevoie de voi!".

Preşedintele a mai precizat că aprovizionarea municipiului Suceava şi a comunelor din jur nu va fi întreruptă în contextul instituirii carantinei în această zonă. Şeful statului a solicitat Poliţiei, Jandarmeriei şi Armatei să fie ferme şi să intervină rapid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel