Iohannis, mesaj pentru Suceava și medici: Au început să sosească materialele de protecție

Președintele Klaus Iohannis
Președintele României a transmis marți, 31 martie, un mesaj pentru suceveni și pentru medicii români.

Suceava, medici, coronavirus. Președintele statului, Klaus Iohannis, a făcut marți, 31 martie, declarații de presă în care i-a încurajat pe suceveni și pe medicii români.  

”Încep cu un gând bun și o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava și comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară. Decizia autorităților a fost corectă. Dar dragi suceveni, nu sunteți singuri. Suntem cu toții în gând alături de voi. Vom avea grijă ca ceea ce va avea nevoie municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo. Însă, vă rog din suflet, respectați ceea ce autoritățile impun, respectați normele de deplasare, normele de igienă, respectați normele de distanțare socială. Nu ieșiți din casă decât atunci când este absolut necesar. (...) Suntem alături de voi”, le-a transmit Iohannis.

Acesta a avut un mesaj aparte și pentru medici: ”Un gând bun și o încurajare vreau să exprim acum pentru medicii și întregul personalul medical: știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi, toți, ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi. Iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce este necesar, vom face tot ce putem pentru a vă asigură materialele de care aveți nevoie, pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie”.

Șeful statului a mai precizat că a avut, tot azi, o întânire de lucru cu premierul Orban, miniștrii de Interne, ai Sănătății și ai Muncii, în cadrul căreia s-a discutat situația din Suceava. ”Toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar suntem conștienți și de răspunderea noastră. Am discutat și situația din spitale și vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Au început să sosească de pe peste tot, denude s-au făcut comenzi, materiale de protecție, măști, halate de protecție. Lucrurile se mișcă. Autoritățile s-au mișcat și acestea și vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. De asemenea, am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul personalului. Și aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca cu maximă celeritate să lămurească alocările bugetare pentru spitale în așa fel încât să puteți să continuați achizițiile care sunt absolut necesare în această perioadă”, a dat asigurări președintele statului.

Acesta și-a încheiat mesajul rugându-i pe români să respecte măsurile impuse de autorități și cu ”împreună vom trece peste această perioadă grea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel