Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Intoleranța la lactoză. Ce alimente trebuie evitate
12 iul, 01:24
Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.
Intoleranța la lactoză

Intoleranța la lactoză, dacă este prezentă, variază de la o persoană la alta, spune Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi din S.U.A., potrivit medicinenet.com. Simptomele sunt adesea crampe abdominale, balonare, diaree sau constipație, greață.

Pentru mulți, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză consumată în alimente sau băuturi lactate. Însă o persoană cu intoleranță la lactoză trebuie să determine care este cantitatea de lactoză pe care o poate suporta.

Astfel, dacă după consumul unui pahar cu lapte – de exemplu - apare senzația de disconfort, următoarea perioadă vor trebui evitate alimentele lactate, urmând apoi un consum mai mic – o jumătate de pahar de lapte – pentru a se putea stabili care este cantitata pe care organismul o suportă.

Dar mai întâi trebuie să știți dacă în alimentele pe care urmează să le consumați este lactoză. Agenția menționează aceste alimente care indică prezența lactozei:

Lapte (indiferent de la ce animal provine, vacă, oaie sau capră)

Lactoză

Zer

Brânza de vacă

Subproduse din lapte

Lapte praf

Lapte praf degresat

Este bine de știut că aceste alimente conțin lactoză, în special pentru perosanele care suferă de intoleranță. Însă, pentru a stabili dacă suferă de această afecțiune, este necesar un consult medical.

 


Ştiri Recomandate

Merișoarele, beneficii nebănuite pentru sănătate
REZIDENȚIAT 2019, protestele continuă. Mesajul oficial al Mediciniștilor
Decese premature: aproximativ 400.000, cauzate de aerul poluat
În stradă, pentru prevenirea violenței asupra femeilor
Seniorii, întâlnire pe tema problemelor medicale specifice vârstei
REZIDENȚIAT 2019. Iași, Craiova și Cluj: Sute de candidați, la PROTESTE
Cancerul nu este o boală incurabilă. Dr Gabriel Dimofte, Institutul Oncologic Iași
Comentarii