INSP: 1.268.077 de persoane vaccinate antigripal și 19 cazuri de gripă

Vaccin
Peste 1,2 milioane de persoane au fost vaccinate antigripal până pe 8 decembrie, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Avem însă și 19 cazuri de gripă confirmate în acest sezon.

1.268.077 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până pe 8 decembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, în perioada 2-8 decembrie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 85.976, cu 2.72% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (88.387) și cu 2.73% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (88.394).

În aceași perioadă au fost raportate la nivel național 74 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași perioadă a anului trecut (147 cazuri).

Totodată, au fost raportate 12 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), cu două mai multe față de săptămână precedentă și cu patru mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului au fost confirmate 19 cazuri de gripă: 4 cazuri gripă cu virus AH3, 2 cazuri gripa cu virus AH1, 2 cazuri gripă A nesubtipat, 11 cazuri gripa cu virus B.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel