Insomnia, posibilă problemă de sănătate publică. Unde e cea mai mare prevalență

Insomnia
Insomnia ar putea deveni o problemă de sănătate publică în Norvegia, după ce un studiu a arătat o creștere semnificativă a prevalenței acestei afecțiuni în ultimii ani.

Un studiu publicat în Journal of Sleep Research indică faptul că problemele de somn sunt predominante și cresc în rândul studenților.

În studiul care a inclus studenți și universități norvegiene în 2010, 2014 și 2018, atât studenții de sex masculin, cât și cei de sex feminin au avut o durată medie de somn la marginea inferioară al intervalului normal în zilele săptămânii (7:24 ore), dar și-au îndeplinit propriile nevoi de somn și recomandări de somn în weekend (8:25 ore).

Creștere semnificativă a prevalenței

Prevalența generală a insomniei în rândul participanților a fost de 34,2% pentru femei și 22,2% pentru bărbați. S-a înregistrat o creștere substanțială a problemelor de somn de la 22,6% (în 2010) până la 30,5% (în 2018), ceea ce a fost mai vizibil la femei.

„Suntem îngrijorați de prevalența crescută și crescătoare a insomniei la studenții noștri. Aceste constatări se extind asupra crizei de sănătate mintală cu care se confruntă studenții din ziua de azi și subliniază că problemele de somn, egale cu cele de sănătate mintală, garantează atenția ca o preocupare a sănătății publice în această populație ", a declarat autorul principal Prof. Børge Sivertsen, de la Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel