Insomnia poate favoriza apariția demenței: două metode care te ajută să adormi imediat

Insomnia, somn
Insomnia poate duce la boli grave și chiar la apariția demenței, la bătrânețe. Iată două metode care ajută la un somn bun. 

Potrivit Fundației Naționale pentru Somn, adulții cu vârsta între 18 și 64 de ani ar trebui să doarmă șapte până la nouă ore în fiecare noapte pentru a rămâne sănătoși. Dar dacă sunteți ca o treime dintre adulții din SUA, probabil că nu vă apropiați de această recomandare.

Lipsa somnului poate duce la probleme de sănătate care pun viața în pericol

CDC avertizează că lipsa constantă de somn poate duce la boli cronice, cum ar fi depresia, obezitatea, bolile de inimă și diabetul de tip 2. Somnolența de peste zi poate provoca, de asemenea, greșeli la locul de muncă, accidente de mașină și schimbări neplăcute ale dispoziției. „Adulții de vârstă mijlocie care raportează simptome ale insomniei și dorm mai puțin de șase ore pe noapte pot prezenta un risc crescut de afectare cognitivă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Penn State College of Medicine”, relatează MedicalXpress. „Rezultatele pot ajuta profesioniștii din domeniul sănătății să înțeleagă care, dintre pacienții care raportează insomnie, prezintă un risc crescut de a dezvolta demență”.

Pentru a dormi mai bine, puteți urma câteva recomandări comune, cum ar fi limitarea timpului de utilizare a ecranelor digitale, a bea o ceașcă de ceai fierbinte etc. Dar există soluții și mai bune, dovedite eficiente pentru problema de somn. Dacă vă luați 15 minute din zi pentru a medita și a finaliza exerciții de respirație profundă, s-ar putea să vă fie mult mai ușor să adormiți și să rămâneți adormit pe tot parcursul nopții. Iată cum funcționează.

Practicați meditația Mindfulness

Luați-vă între 10 și 15 minute pentru a vă concentra pe a rămâne calm și a fi prezent în orice moment al zilei. Folosirea acestui moment pentru a vă relaxa și a reflecta permite corpului dumneavoastră să provoace răspunsul de relaxare. Cu cât vă puteți antrena mai mult corpul să profite de acest răspuns de relaxare, cu atât vă va fi mai ușor să adormiți noaptea de îndată ce puneți capul pe perna. Potrivit dr. Herbert Benson de la Institutul Benson-Henry, „Ideea este de a crea un reflex care să aducă mai ușor un sentiment de relaxare. În acest fel, este mai ușor să evocați răspunsul de relaxare noaptea, când nu puteți dormi.”

Efectuați exercițiul de respirație 4-7-8.

Când vă așezați în pat pentru noapte, luați un minut pentru a efectua tehnica de respirație 4-7-8. Acest lucru va permite, de asemenea, corpului să se relaxeze, să scape de gândurile sâcâitoare și să se concentreze asupra somnului. Pentru a finaliza exercițiul:

- Expirați complet pe gură.

- Cu gura închisă, inspirați pe nas numărând până la 4.

- Țineți-vă respirația numărând până la 7.

- Expirați complet numărând până la 8.

Repetați ciclul de încă trei ori cu ochii închiși. Dr. Andrew Weil, creatorul acestui exercițiu de respirație, îl numește „un tranchilizant natural pentru sistemul nervos”. Când vă puteți calma sistemul nervos, puteți adormi mai ușor după ce vă culcați.

Luând doar câteva minute pentru a practica meditația conștientă și exercițiile de respirație, puteți prelua controlul asupra creierului dvs., făcându-vă mai ușor să vă antrenați pentru a adormi. Utilizați aceste tehnici și obțineți opt ore de somn de calitate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel