Insolația: primele semne care ar trebui să te alerteze

Dacă ieși pe stradă când e caniculă e bine să te acoperi ca să nu faci insolație
Insolația este frecventă în această perioadă și poate prezenta un risc pentru sănătate. Iată primele semnale de alarmă:

E sezonul cald și meteorologii anunță o vreme caniculară. Recomandarea medicilor este să evităm soarele, cel puțin la orele amiezii. Dacă, totuși, nu putem evita, iată câteva semne de alarmă ale insolației. Este momentul să oprim orice activitate și să luăm primele măsuri. 

Insolația este o afecțiune cauzată de supraîncălzirea corpului, când temperatura corpului crește până la 40 grade C sau mai mult.

Extenuarea cauzata de căldură apare atunci când ne creste temperatura corpului și pierdem lichidele și sarea din organism, ceea ce conduce la următoarele simptome:

stare de oboseala,

slăbiciune,

crampe musculare 

cefalee.

Afecțiunea poate fi însoțită și de

greata/vărsături,

convulsii,

dezorientare,

confuzie,

uneori, chiar pierderea conștientei sau coma 

De asemenea, e important să știm că insolația poate produce inflamația creierului, cu apariția edemului cerebral, notează Antena 3.

Consumul de alcool sau droguri poate accentua efectele insolației.

Medicii recomandă, pe lângă evitarea razelor de soare la orele amiezii, purtarea de îmbrăcăminte care să ne ferească de razele soarelui, din bumbac, lejeră, în culori deschise. De asemenea, mai recomandă acoperirea capului si hidratarea, în special atunci când ieșim, să avem la noi o sticlă de apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel