Înotul ameliorează durerile de spate. Antrenor: Singura formă de mișcare intensă ce nu pune presiune pe sistemul osos și pe articulații

Inotul – FOTO: Pexels@Jeremy_Bishop
Înotul aduce beneficii pentru organism. Este indicat chiar și pentru ameliorarea durerilor musculare.

Înotul este o activitate plăcută practicată de tot mai multă lume. Antrenorii de înot ne recomandă astfel de ședințe, mai ales în contextul în care suntem din ce în ce mai sedentari. Antrenorul de înot, Alexandra Constantin a explicat la emisiunea Vorbește Lumea de la PRO TV care sunt beneficiile asupra organismului.

Menține sănătatea

Datorită înotului mușchii, oasele și articulație funcționează armonios, protejând astfel organismul de diferite entorse sau rupturi. Totodată se evită și problemele legate de coloana vertebrală cum ar fi scolioza sau spondiloza. Dacă este practicat așa cum trebuie, înotul poate ajuta la o mulțime de afecțiuni ale organismului dar și pentru menținerea sănătății acestuia. 

”Este și un mod de a te relaxa și un mod de a te recupera. Este un sport sport care îți solicită absolut toate grupele musculare. Este foarte bun și pentru persoanele care au probleme cardiovasculare, pentru orice fel de probleme medicale. Majoritatea sunt cât mai sedentari în ultima perioadă sau foarte mult la birou, au o postură foarte incorectă și sportul este pe ultimul loc.

În momentul în care intri în apă te simt mult mai ușor mai ușor. Începi să relaxezi complet și automat și mișcările sunt mult mai naturale și mai ușoare decât dacă te-ai duce la sală”, a spus Alexandra Constantin, antrenor înot.

Vezi și: Chirurgia traheei și a bronhiilor, intervenție specială. Dr. Tănase: Trebuie plănuită la fel ca o campanie militară

Benefic la orice vârstă

Înotul este unul dintre puținele sporturi ce pot fi practicate la orice vârstă, indiferent de condiția fizică. De asemenea, este singura formă de mișcare intensă ce nu pune presiune pe sistemul osos și pe articulații. În apă, greutatea unei persoane este semnificativ redusă, iar corpul nu trebuie să o susțină la fel ca pe uscat.

”Eu aș recomanda și zi de zi, dar și de 3-4 ori pe săptămână este benefic înotul. Înotul este benefic pentru orice categorie de vârstă și pentru oricine și indiferent de kilogramele pe care le ai. La înot îi putem ajuta încet-încet să-și recapete postura corectă, să se relaxeze și să-i aibă un stil de viață sănătos”, a mai spus antrenorul de înot.

Vezi și: Ce vom mânca în 2050 pentru a combate foametea. Lista alimentelor viitorului: Un șoc alimentar grav

Tonifiază musculatura

Înotul are un impact mai mare asupra musculaturii părții superioare a corpului și consumă cea mai mare cantitate de energie din toate tehnicile descrise, fiind ideal pentru persoanele care doresc să-și tonifice și dezvolte mușchii umerilor, brațelor și spatelui, precum și celor ce doresc să scadă în greutate.

În funcție de tehnicile adoptate, înotul crește tonusul muscular. În apa individul depune mai mult efort, astfel toți mușchii sunt mai bine antrenați și tonifiați. În funcție de stilul de înot anumite grupe de mușchi se pot dezvolta armonios.

Reduce stresul și previne apariția bolilor cardiovasculare

Datorită secreției de endorfine ce se eliberează în timpul înotului organismul se va relaxa și nu va lăsa loc anxietății sau depresiei să își facă loc. Înotul protejează și întărește inima deoarece prin intermediul acestuia sângele este trimis cu putere către organism. Astfel se reduc și riscurile de apariție a bolilor cardiovasculare.

Vezi și: 12 sfaturi pentru un somn odihnitor. Cum să scapi de INSOMNIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel