Inimă: cât de mult o afectează canicula și cum poți să o protejezi

Canicula ne afectează inima în mai multe moduri
Asociația Americană a Inimii sfătuiește oamenii să se hidrateze pe vreme de caniculă, mai ales că temperaturile ridicate fac inima să depună mai mult efort.

Inimă, caniculă. Cum temperaturile caniculare devin o obișnuință e bine să aveți grijă de inima voastră deoarece umiditatea ridicată și canicula pot duce la deshidratare și determină cordul să depună mai mult efort și o poate pune în pericol, susțin cei de la Asociația Americană a Inimii (AHA).

"Dacă sunteți un pacient cu probleme cardiace, peste 50 de ani sau supraponderal, s-ar putea să fie nevoie să luați măsuri speciale de căldură", a declarat președintele AHA, Dr. Robert Harrington, cardiologul care conduce Departamentul de Medicină la Universitatea Stanford din California, citat de medicinenet.

Potrivit acestuia, anumite medicamente cardiace - blocanții receptorilor de angiotensină, inhibitori ai enzimei care transformă angiotensina, blocante beta, blocante ale canalelor de calciu și diuretice, care epuizează organismul de sodiu - pot exagera răspunsul organismului la căldură și vă pot face să vă simțiți rău în căldură extremă.

"Dacă aveți probleme legate de căldură cu privire la aceste medicamente, discutați-le cu medicul dumneavoastră. Nu încetați niciodată să luați medicamente pe cont propriu. De asemenea, sugarii și vârstnicii prezintă un risc crescut de probleme legate de căldură, dar toată lumea trebuie să ia măsuri de precauție la căldură extremă", mai arată sursa citată.

Harrington subliniază, într-un comunicat de presă al AHA, nevoia hidratării chiar dacă nu credem că avem nevoie de ea: "Bea apă înainte, în timpul și după ieșirea pe vreme caldă".

Recomandări pentru temperaturi caniculare:

1. Evitați aerul exterior între prânz și ora 15.00, când soarele este, de obicei, cel mai puternic.
2. Când sunteți afară, purtați haine ușoare, de culoare deschisă, din țesături respirabile, cum ar fi bumbac.
3. Purtați o pălărie și ochelari de soare.
4. Aplicați o protecție solară rezistentă la apă cu cel puțin SPF15 la fiecare două ore.
5. Pentru a rămâne hidratat, beți câteva căni de apă înainte, în timpul și după exercițiile fizice.
6. Evitați cofeina și alcoolul.
7. Faceți pauze regulate.
8. Opriți-vă câteva minute la umbră sau într-un loc răcoros, hidratați-vă și apoi mergeți mai departe.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel