Îndepărtează oja fără acetonă: simplu, rapid și fără costuri

Îndepărtează oja fără acetonă simplu, rapid și fără costuri - Foto: Freepick @valuavitaly
Îndepărtează oja fără acetonă cu produse din cămară. Fiecare femeie care ține la imaginea ei, încearcă să-și facă o manichiură cât mai frumoasă și mai elegantă.

Îndepărtează oja fără acetonă, folosind unele produse la care nu te-ai gândit. De multe ori se întâmplă ca oja să se deteriorează sau te plictisești de culoarea pe care ai ales-o. Prin urmare, alegi să îndepărtezi oja pentru a vopsi din nou unghiile. 

Îndepărtează oja fără acetonă atunci când nu ai chef să ieși din casă și să mergi la magazin ca să o cumperi. Pentru a îndepărta oja de pe unghii poți folosi câteva remedii naturale, pe care toată lumea le are în cămară. Evident, îndepărtarea ojei de pe unghii cu aceste ingrediente va dura puțin mai mult.

Scrub exfoliant anti-mătreață. Rețeta simplă și ieftină de preparat acasă

Îndepărtează oja fără acetonă, dar cu oțet alb și lămâie. În acest scop poți folosi un amestec din două părți de oțet și una de suc de lămâie. Pune puțin amestec pe un disc de bumbac și freacă-l pe unghii. Ai grija să nu folosești prea des acest remediu pentru că este agresiv.

O soluție foarte populară pentru a îndepărta oja fără a folosi acetonă și solvenți este uleiul de măsline. Doar înmoaie un tampon de bumbac în ulei și frecă suprafața unghiilor. Cu acest remediu nu doar vei îndepărta oja, dar vei hrăni și întări unghiile, care tind să se rupă.

Păstrează bronzul auriu toată toamna. Patru trucuri eficiente

Îndepărtează oja fără acetonă, dar cu bicarbonat de sodiu și pastă de dinți. Ultimul remediu pe care îl sugerăm este un produs, compus din aceste două ingrediente. Se pune pe unghii, se lasă să acționeze aproximativ 10 minute și apoi se îndepărtează cu grijă.

Cum să îndepărtezi oja semi-permanentă de pe unghii fără agent de îndepărtare?

Dacă, în schimb, intenționezi să îndepărtezi oja semi-permanentă, evident că nu poți folosi un solvent. Trebuie să mergi la manichiuristă sau să încerci să o îndepărtezi singură. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosești o pilă cu granulație grosieră, ulei pentru unghii și un tampon.

În primul rând pilește suprafața unghiei cu pila. După aceea, îndepărtează reziduurile cu tamponul, înmuiat în ulei. Așteaptă ca uleiul să fie absorbit de unghii, ca să nu devină fragile.

Rosul unghiilor, onicofagia, riscuri. Poți să te infectezi, dar indică și probleme psihice

Rosul unghiilor te poate îmbolnăvi grav. Mai mult, poți suferi și de probleme psihice dacă ai tendința de a-ți roade unghiile.

Rosul unghiilor, denumit onicofagie, este tulburare poate avea consecinţe atât asupra stării de sănătate, cât şi asupra vieţii sociale.

Ajungi la serviciu și citești prin e-mailurile cu sarcinile de îndeplinit și te apuci să își rozi unghiile cu nervozitate. Specialiștii arată că riscați infecții grave, mai ales dacă tocmai ați mers cu metroul sau o altă formă de transport public infestată cu germeni.

Ce este onicofagia

Onicofagia este numele clinic pentru muşcătura unghiilor. Este un obicei comun legat de stres sau nervos la copii și adulți. Aceasta implică mușcătura unghiilor, și, uneori, ale țesuturilor moi ale patului unghiilor și cuticula, de asemenea.

Unii cercetători cred că mușcătura unghiilor este rezultatul unei întârzieri sau disfuncții în stadiul oral al dezvoltării psihologice, arată Derm Net.

Ce este vasculita, boala de care suferă Ashton Kutcher. Afecțiunea distruge văzul și auzul

Ce probleme psihosociale și/sau fizice provoacă onicofagia

Onicofagia poate provoca suferință, tensiune emoțională sau jenă socială. Este asociată cu alte tulburări. Deși nu le provoacă, onicofagia este asociată cu o varietate de tulburări psihiatrice, inclusiv:

- Tulburare obsesiv-compulsivă

- Deficit de atenție tulburări de hiperactivitate (ADHD)

- Tulburare sfidătoare de opoziție (ODD)

- Tulburare de anxietate de separare

- Sindromul Tourette.

”Obsesiile sunt în primul rând tulburări de gândire. Ele constau în idei, gânduri, reprezentări, amintiri şi impulsuri recurente şi persistente cu caracter neplăcut, care invadează şi parazitează din interior, puternic şi neplăcut conştiinţa. Ele au caracter absurd și exagerat, individul luptând fără succes să le controleze și să le reprime. Pentru a descărca temporar tensiunea internă, disconfortul (anxietatea și furia) care le însoţesc persoana se simte nevoită să recurgă la anumite ritualuri (comportamente voluntare) cum ar fi rosul unghiilor, spălatul pe mâini, închiderea ușilor sau aragazului, scărpinatul, ruptul firelor de păr, etc.

Obsesiile sunt inseparabil legate de anxietate și furie, sentimente de invidie, nedreptate, vinovăție, rușine, insuficiență și incapacitate, neputință, inferioritate. Pe fondul unei personalități obsesiv-compulsive, orice eveniment care implică emoții, implică și nesiguranță, o tendință exagerată către a domina și controla, o tensiune psihică foarte mare. Nevoia de asigurare aduce cu sine apariția ritualurilor auto sau alo-agresive.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel