INCONȘTIENȚĂ! 2 bărbați prinși de polițiști când încălcau carantina pentru COVID-19: unul era la mănăstire, altul la băi!

Un bărbat din Galați care trebuia să fie în carantină la domiciliu, a fost prins de poliștiști la hramul Mănăstirii Vladimirești. Un altul, care și el trebuia să fie acasă, în carantină, se relaxa la băi, în stațiunea Băile Figa. Amândoi s-au ales cu amenzi de câte 1.000 de lei. 

Un bărbat de 35 ani din județul Galați, aflat în carantină la domiciliu, a fost depistat la hramul Mănăstirii Vladimirești, a anunțat astăzi, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Galați.

Bărbatul din comuna Smârdan a fost identificat de jandarmi în timp ce participa la slujba religioasă organizată de Hramul Mănăstirii Vladimirești, deși asupra acestuia era dispusă măsura carantinării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Bărbatului i-a fost aplicată o amendă în cuantum de 1.000 lei și a fost informată Direcția de Sănătate Publică Galați.

La fel ca el, un tânăr de 25 de ani din localitatea Suciu de Sus, județul Maramureș, care ar fi trebuit să se afle în carantină, a fost găsit de către polițiști la relaxare în stațiunea Băile Figa din județul învecinat, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

„La data de 14 august a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat pe raza localității Figa, în satul de vacanță, un tânăr de 25 de ani din Suciu de Sus, județul Maramureș. În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta ar fi trebuit să se afle în carantină la adresa de domiciliu", se menționează în comunicat.

Tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Aceeași sancțiune a fost aplicată și unei tinere de 26 de ani din localitatea bistrițeană Silivașu de Câmpie, care nu a fost găsită la data de 13 august la adresa declarată pentru carantină. În ambele situații, a fost înștiințat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud, pentru a dispune și alte măsuri complementare, conform competenței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel