Încă un fals medic. Bărbatul se dădea drept ortoped-traumatolog și psiholog și avea o clinică în Capitală

Site-ul clinicii arată foarte convingător
Încă un fals medic a fost descoperit în urma unei anchete jurnalistice. Bărbatul a fost descoperit cu ajutorul unui pacient care avea nevoie de un RMN.

Un nou caz medic impostor. De această dată un bărbat care își spune medic ortoped-traumatolog și psiholog a fost descoperit de jurnaliștii TVR. Falsul medic prezintă diplome și certificate de specializări false, spune că a absolvit în 2017 și că a făcut și rezidențiat.

În ancheta jurnalistică se arată că bărbatul care se dă drept medic și-a deschis o clinică în 2015 „pentru servicii medicale și tratamente cu buget restrâns. Anunță că face și analize medicale, inclusiv pe contract cu casa de asigurări de sănătate.”

Investigție RMN, cu un simplu calculator

Un pacient care avea nevoie de un RMN și a participat la demascarea impostorului a spus pentru TVR: „La telefon, când am făcut acea programare, individul a spus că face RMN. RMN-ul este Rezonanță Magnetică Nucleară. Intri într-un tub. La cabinetul acesta care era o cămăruță undeva într-un cămin, mi-a dat să țin o țeavă. Un cilindru la capătul căruia se aprindea o luminiță, un cilindru mic. M-a pus să-l țin în mâna strânsă. Acesta era conectat la un calculator, iar el se uita pe acel calculator. Eu nu vedeam nimic în acel calculator și spunea. Cred că mi-a înșirat peste 50 de boli. Mi-a spus 50 de mii de diagnostice pe care le-aș avea.”

Pacientul a mai arătat că falsul medic i-ar fi cerut 400 de lei pentru ceea ce numea el RMN precum și 1.400 de lei pentru câteva ședințe de fizioterapie. Dându-și seama că e păcălit, paceintul nu i-a plătit taxa și i-a cerut să-i arate diploma de medic, ceea ce nu s-a întâmplat. Acesta a mai spus chiar că ar fi fost amenințat.

Pe internet părea o clinică adevărată

Cabinetul medical deschis într-o cameră de cămin, fără dotări cu excepția unui calculator și două paturi, nu are nimic în comun cu ceea ce prezintă falsul medic pe internet, unde vizitatorul poate crede că are de-a face cu o clinică adevărată, dotată cu aparatură de ultimă generație.

Bărbatul spune că face și consultații și investigații la domiciliu, pentru care cere sume considerabile de bani.  

Oficialii Ministerului Sănătății au confirmat că cetificatul de specializare în ortopedie al bărbatului este fals. De asemenea, Colegiul Psihologilor din România a transmis că acesta nu figurează în evidențele organizației.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel