Află mai multe despre acest compus...
Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 20.12.2021, în România.
Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani.
Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria.
Cele două persoane doi sunt vaccinate cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună.
Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.
Varianta Omicron a dus la o explozie a numărului de cazuri în toată Europa. Un nou studiu al cercetătorilor de la Columbia, în colaborare cu oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong, adaugă mai multe dovezi că varianta Omicron poate eluda protecția imunitară conferită de vaccinuri și infecții naturale și sugerează necesitatea unor noi vaccinuri și tratamente care anticipează modul în care virusul poate evolua, în curând.
Noul studiu a testat capacitatea anticorpilor generați de vaccinare de a neutraliza varianta de Omicron în teste de laborator care au pus anticorpi împotriva virușilor vii și împotriva pseudovirusurilor construite în laborator pentru a imita varianta Omicron.
Anticorpii de la persoane vaccinate dublu cu oricare dintre cele mai utilizate patru vaccinuri – Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson – au fost semnificativ mai puțin eficienți în neutralizarea variantei Omicron, față de virusul ancestral. Anticorpii de la indivizi infectați anterior au fost și mai puțin probabil să neutralizeze varianta Omicron.
Persoanele care au primit o injecție de rapel cu oricare dintre cele două vaccinuri ARNm sunt probabil să fie mai bine protejate, deși chiar și anticorpii lor au prezentat o activitate neutralizantă redusă împotriva ariatei Omicron.
„Noile rezultate sugerează că persoanele infectate anterior și persoanele complet vaccinate sunt expuse riscului de infectare cu varianta Omicron”, spune Ho. „Chiar și o a treia injecție de rapel poate să nu protejeze în mod adecvat împotriva infecției cu Omicron, dar, desigur, este recomandabil să obțineți una, deoarece veți beneficia în continuare de o anumită imunitate.”
Rezultatele sunt în concordanță cu alte studii de neutralizare, precum și cu datele epidemiologice timpurii din Africa de Sud și Marea Britanie, care arată că eficacitatea a două doze de vaccin împotriva bolilor simptomatice este redusă semnificativ față de varianta Omicron.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Află mai multe despre acest compus...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Cercetătorii au realizat o...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...