Importanța pauzelor. Cori Grămescu: și pentru a avea un univers emoțional echilibrat trebuie să ne odihnim

Mersul pe jos, beneficii pentru sănătate
Nutriționistul Cori Grămescu subliniază nevoia de pauze de relaxare în care ”să ne conectăm cu emoțiile noastre” și ”să evităm comportamentele care ne amorțesc”.

”Ca să avem energie să mâncăm sănătos, să facem sport, să ne prioritizăm ziua într-un fel care să fie satisfăcător și plin de sens pentru noi avem nevoie de o bază emoțională sănătoasă, de un univers interior care să ne facă să credem în noi și în capacitatea noastră de a găsi un sens și o semnificație în viață noastră de zi cu zi”, subliniază nutriționistul Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Iar ca să avem un echilibru interior e nevoie și de odihnă.

”Și pentru a avea un univers emoțional echilibrat trebuie să ne odihnim, să facem pauze de relaxare și reîncărcare, să ne conectăm cu emoțiile noastre și să observăm ce și cum gândim, să evitam comportamentele care ne „amorțesc” sau ne agită în exces. Mă refer aici la consumul de alcool în exces și orice substanțe interzise, la tot ceea ce reprezintă comportamente de evitare emoțională (mâncat pe fond emoțional, movie-binge, gaming-ul în exces, chiar și sportul în exces sau munca ce devine obsesie).

Deși probabil că nu există un sens sigur sau o soluție clară a vieții așa cum să ne-o trăim, însă procesul prin care reușim să ne apropiem mai mult și mai cu blândețe de noi înșine, prin care reușim să „creștem” în sinele nostru emoții sănătoase și benefice pentru noi sunt ingrediente esențiale pentru o viață care prioritizează binele nostru pe termen lung în fața unor impulsuri de moment. Aveți grijă de voi!”, adaugă Cori Grămescu.

Dacă sunteți în căutarea unor soluții pentru un somn mai bun, asigurați-vă că mergeți pe jos, în ritm alert, cel puțin 20-25 de minute pe zi. Deși oamenii de știință rămân încă neclari cu privire la cauză, ei pot spune în mod cert că exercițiile fizice zilnice sunt cruciale pentru un somn mai bun și mai lung. „Avem dovezi solide că exercițiile fizice, de fapt, vă ajută să adormiți mai repede și îmbunătățesc calitatea somnului”, a explicat lui Johns Hopkins Charlene Gamaldo, director medical al Centrului Johns Hopkins pentru Somn de la Howard County General Hospital. Studiile au asociat de mult exercițiul cu un somn profund îmbunătățit cu unde lente, iar mai multă mișcarea în fiecare zi este indirect implicată de lucruri precum starea de spirit și relaxarea, care ambele afectează calitatea somnului.

Acum, exercițiile fizice singure nu sunt singurul lucru care vă va afecta somnul, desigur. Alcoolul și cofeina dăunează calității somnului, împreună cu anxietatea și depresia. Dacă sunteți un meditator obișnuit, care practică mai mult de 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, noile cercetări indică faptul că este posibil să aveți un somn mai slab. Și dacă luați cina prea târziu, s-ar putea să experimentați insomnie sau un somn neodihnitor.

Dar dacă vreți să vă îmbunătățiți calitatea somnului, experții spun că există o anumită cantitate de exerciții pe care ar să le faceți în fiecare zi. Și dacă optați pentru exerciții fizice, nu numai că vă îmbunătățește funcționarea creierului, a inimii, a mușchilor și starea generală de bine, dar îmbunătățește și somnul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel